sobota 2. augusta 2014

Sally Hansen - Thinking of Blue & nautical nail art

Dnes poobede som vám na Facebooku (TU) dala vybrať z troch fotiek a pár z vás hlasovalo na ich základe práve za tento článok. Takže tu je :-)
Modrá, accent manicure a námornícky motív. Všetko, čo mám rada.
Hlavne zdobenie na jednom, dvoch, maximálne troch prstoch ma v poslednom čase moc baví. Takýto nail art je rýchlo hotový, jednoduchší, manikúra nie je preplácaná a zároveň môžem na neozdobených nechtoch testovať lak na recenziu.


Ako napríklad tento modrý Sally Hansen - Thinking of Blue, na ktorý som natrafila už dosť dávno v Pepcu a stál ma iba 2,49€. Za skoro 15ml laku je to dosť dobrý kauf!
Odtieň je moc pekný, taký tmavší námornícko-modrý. Trochu mi pripomína detstvo a telesnú výchovu v prvej triede ZŠ, tí skôr narodení možno už tušia kam mierim... áno, podobnú farbu mali tie strašné krátke gaťky, ktoré nosili dievčatá. Bŕŕŕ :-) Ale lak mi to neznechutilo, práve naopak, vyvoláva také sentimentálne spomienky.

Lakoval sa príjemne, má hladkú krémovú konzistenciu a je výborne pigmentovaný. Na úplné krytie by stačila aj jedna hrubšia vrstva, ale ja som vlastne zo zvyku dala dve. Zdá sa mi, že v dvoch vrstvách je farba plnšia, jednoliata, proste taká aká má byť.
K aplikácii a lakom Sally Hansen všeobecne mám len jedinú výtku - majú plochý, hrubší štetček (ten mi vyhovuje), no tá tyčinka, ktorá drží štetinky je tiež hrubá a takmer sa nezmestí do hrdla fľaštičky. To znamená, že hrdlo vždy statočne zababrem :-)
Schnutie tentoraz neposúdim, lebo som dosť rýchlo naniesla rýchloschnúci nadlak Seche Vite, aby som sa mohla vrhnúť na nail art. Ale výdrž mal moc fajn, nosila som ho štyri dni a odlakovávala vo veľmi zachovalom stave. Podľa mňa by minimálne ešte dva dni s prehľadom dal.


Inšpiráciou k nail artu mi bola moja obľúbená Sammy z blogu The Nailasaurus, ktorá kedysi vytvorila nechty podľa námorníckej uniformy. Chcela som vám sem dať odkaz na ten článok, ale ani za pána ho nemôžem nájsť. Tak ak chcete, prelistujte si jej blog samy TU. Určite vás bude baviť.
Čo sa týka môjho výtvoru - nebolo to zložité: Najprv som nalakovala necht modrým lakom, potom béžovým a na červené pásiky som použila akrylovú farbu. Pri všetkých rovných líniách som si pomohla tenulinkou ozdobnou lepiacou páskou, ktorú som potom odstránila. Nakoniec som do kvapiek bezfarebného laku prichytila zlaté cvočky a hotovka :-)


No keď tak na to celé pozerám, skôr mi to pripomína hasičškú uniformu, tá je myslím červenou stužkou olemovaná... :-)

Ako sa vám dnešný nail art, prípadne samotný lak Sally Hansen páčili?
Kto je pre vás najlepšou inšpiráciou v nechtovom dizajne? Kľudne dajte odkaz na svoj obľúbený nechtový blog.


19 komentárov:

  1. super, som rada, že sa za fotkou skrýval námornícky motív! my sme mali gaťky len v škôlke, potom sme už mali súpravu, ale musím sa priznať, že ten ozdobený necht, tá modrá s červenými prúžkami mi pripomína modrú teplákovú súpravu, ktorú som mala na prvom stupni :-))) vrch (po našom bumbajka) mal na jednej polovici dva súbežné červené prúžky :-)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Slovo bumbajka počujem prvý krát :-) U nás sa používa iba mikina, ale asi si ho zapamätám :-) A som rada, že ti to tiež pripomenulo detstvo. Myslím, že aj ja som mala podobné tepláčky :-)

      Odstrániť
    2. my sme mali asi traja takú v triede, každý sme mali na nej pre istotu vyšité iniciály :-))) hej, hej, mikina, to je teraz taký bežný výraz, ktorý používam aj ja, ale vtedy to bola bumbaj(k)a a mne si to milé slovo týmto nail artom pripomenula :-)

      Odstrániť
    3. To som rada, inak ja čím som staršia, tak tým viac používam tieto "archaizmi" z detstva :-)

      Odstrániť
    4. tiež som sa pri tom zopár krát pristihla :-) a veľmi často tým pobavím Maťa, keďže je z iného kraja a nepozná to, lebo oni to nazývali inak :-)

      Odstrániť
  2. Moc se mi líbí ten prstenicek :-) Já si vždy lákají nehty jednou barvou, teď jsem teda dělala takovou duhu ze 3. laku, ale chci se taky pustit do nějakých větších inspirací :-)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Aj jednofarebné nechty majú svoje čaro, zvlášť keď mám nalakovanú nejakú peknú farbu, nemám chuť ju ničiť nail artom :-) A dúhové bývajú veľmi vďačné, stačí pekná kombinácia farieb a nechtíky sú ako vyšívané :-) Veď keď sa ti nejaké pekné podaria, daj vedieť, rada si pozriem.

      Odstrániť
  3. Tak teď nevím, co chválit dřív - jestli nail art nebo lak. :)) Je to paráda, vypadá to krásně.
    U Sammy se taky ráda inspiruju. Obdivuju, že co článek, tak to perfektní a originální nail art.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem, mne sa to tiež celkom pozdávalo :-)
      A na nej ma tiež baví ten perfektný tvar nechtov.

      Odstrániť
  4. Krásná barva laku a nail art je suprový :)

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Moc hezký nail art. Nikterak není přeplácaný. Hezká modrá barvička. ;)

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Já moc modré laky na nehty nemusím, ale tenhle je nádherný!

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Veľmi vydarené nechtíky, takýto decentný nai art oceňujem. Páči sa mi aj modrý lak, ale myslím, že je to presne tá farba, ktorá ešte niečo potrebuje - buď nejaký trblietavý nadlak alebo jednoduchý nail art :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. To máš asi pravdu, samostatne som túto modrú totiž ešte namala nalakovanú :-)

      Odstrániť