streda 30. júla 2014

Gabriella Salvete - True Love


Viem, že laky od Gabrielly Salvete z kolekcie Sugar už každá z vás má dávno vyskúšané, otestované a iste aj na mnohých blogoch prečítané recenzie. Väčšinou pozitívne ;-)
Ja som si z tejto rady kúpila iba jeden odtieň, ale zato hneď ten najkrajší Gabriella Salvete - True Love. Na túto prepeknú studenú tmavšiu červenú je radosť pozerať.


Odtieň by sa dal smelo prirovnať k nejakému sladko dozretému ovociu, napríklad k malinám, čerešniam alebo višniam. A pocukrovaným! Mňam :-)
Láčik sa lakoval veľmi dobre, konzistenciu má príjemnú, je to také dobre pigmentované polo-želé. Biele rozkošné puntíky sa rozmiestňovali samé od seba veľmi rozumne a rovnomerne po celej ploche nechtu. Schnutie prebehlo behom chvíľky, no povrch ostal hrubý, hrboľatý. Ja som naniesla jednu vrstvu nadlaku Seche Vite, no pre dokonalú hladkosť by bolo lepšie naniesť vrstvy dve.


Podľa mňa je tento lak jedným z tých výnimočných kúskov, ktoré sa podarili. Nie len vďaka veľmi peknému odtieňu a zaujímavým glitríkom, no pre mňa hlavne kvôli svojej výdrži. Nosila som ho skutočne dlho a na piaty deň vyzeral takmer ako práve nalakovaný. Musela som sa veľmi snažiť, aby som našla nedokonalosti v podobe jemne ošúchaných končekov a vyrastených mesiačikov. Ešte som spozorovala stratu lesku, ale skutočne sú to len drobnosti, ktoré si nik okrem nositeľa nevšimne :-)


Jedinú výtku by som mohla mať k ťažšiemu odlakovaniu. No alobal som použiť nemusela, tak to nebolo až také hrozné, aby ma to odradilo. Stačilo nechať tampónik s odlakovačom pôsobiť o trochu dlhšie a zopár posledných odolných glitrov zošuchnúť nechtom.

Ktorý z odtieňov tejto kolekcie máte vy? Tiež vám tak dobre držia ako mne?

utorok 15. júla 2014

neon tips

Neklamný znak leta posledných rokov - neónky!
A ani na mojom blogu nemôžu túto sezónu chýbať :-) Síce na oblečení sa im vyhýbam, ale pri manikúre po nich siahnem veľmi rada.
Dnes som ich použila v takej diétnejšej verzii, len na končeky nechtov. Chcela som totiž niečo veselé a farebné a pritom nie moc šialené do práce. Podarila sa mi celkom dobrá kombinácia s mojím obľúbeným nude lakom od Essence - Iced Latte (recenzia TU).


Jednotlivé farbičky som nanášala tenkým štetčekom na nail art, lebo tak sa mi najlepšie kreslí ten oblúčik na francúzskej manikúre. Bola som prekvapená, že aj takýmto spôsobom všetky laky kryli v prvej vrstve a tak bol tento výtvor takmer expresne rýchly :-) Samozrejme má na tom zásluhu hlavne ten svetlý podklad, na ktorom žiarivé odtiene krásne vynikli.
No a ktoré konkrétne to sú?

  • Color Club - What A Shock! je zelená, nie až tak "oči-vypaľujúca" neónka s výraznejším shimmerom. Kratučký článok ešte z roku 2011 nájdete na blogu TU.
  • Orly - Mayhem Mentality patrí podľa mňa medzi najkrajšie neónové oranžové. Je krikľavá, to sa jej nedá uprieť, avšak má v sebe niečo utlmujúce... akoby kvapku bielej alebo broskyňovej... proste krásna. Určite bude aj samostatná recenzia, tak si to dovtedy nejako premyslím :-)
  • Color Club - Blue Light je zástupca asi najvýraznejšej svetlej modrej akú v zbierke mám. Nie je to vyslovene zvýrazňovačová farba, ale modrá proste nikdy nebude neónkou v pravom slova zmysle. No táto tie ostatné pekne dopĺňa. Prvú písomnú zmienku o tomto laku nájdete u mňa TU.
  • Orly - Beach Cruiser ďalšia super neónka od Orly, na ktorú som písala priam oslavný článok kedysi TU. A stále trvám na tom, že ak neónku, tak od tejto značky.
  • Flormar - P06 som objavila v drogérii Teta ešte pred rokom. Zobrala som si ho len preto, že výraznú žltú nemám a bol v celkom maličkom balení. Ako viete, toto nie je moja top farba :-) Aj preto som ho lakovala teraz prvý krát, no keďže len na dva malíčky, neviem o ňom toho moc povedať... budem sa snažiť odhodlať sa aj na samostatný článok.


Na záver by som chcela moc pozdraviť jednu moc milú slečnu/pani, ktorá ma spoznala ako Veve z blogu a prihovorila sa mi :-)
Bol to pre mňa nový zážitok a aj som z toho bola celkom v šoku - až tak, že som sa jej zabudla opýtať na meno... a asi som aj pôsobila trošku nekoordinovane :-) Každopádne jej veľmi pekne ďakujem, bolo to príjemné stretnutie a som rada, že som som ju spoznala a mohla prehodiť pár viet :-)
A viete, čo mi je na tom najvtipnejšie? Slečna sa ma opýtala niečo v zmysle: "Vy máte blog, že?" A mne v prvom momente napadlo, že by potrebovala papier a pero :-))) Akože blok - zápisník :-))) No som ja ale trupka :-)


nedeľa 6. júla 2014

sexi leopard

Tak trochu otrepaný a možno aj trochu trápny názov, ale naozaj ma na dnešné nechty lepšie pomenovanie nenapadlo :-) Hlavne keď na mňa skutočne pôsobia pomerne vyzývavo.

  

Už len použitý lak China Glaze - Revolution je sám o sebe extra výrazný. Asi najukričanejšia červená akú mám :-) Doteraz som ho nosila iba samostatne, alebo som kvapku použila do nejakého nail artu. No v takejto kombinácii figuruje prvý krát.
Myslím, že mu to celkom pristane, aj keď uznávam, že to nebude pre každého a niekomu sa môj dnešný výtvor bude zdať až vulgárny. Pripúšťam.
V kombinácii s leopardím vzorom tvoria silnú dvojku.


Leopardie škvrnky som teda vytvorila radšej na neutrálnom podklade, laku Opi - Did You Ear About Van Gogh? a pomáhal mi pri tom ešte staručký lak z Háemka v originálnom koňakovom odtieni a tnavohnedá akrylová farba.
Tento motív je super a zvládnu ho aj začiatočníci, veď poukladať cez seba zopár machuliek nie je nič komplikované. Navyše to vyzerá veľmi efektne aj v iných farebných variáciách. Ja som už skúšala mentolovú s hnedou, ale o tom zasa inokedy :-)