piatok 13. augusta 2010

porovnanie top coatov


Pripravila som si pre Vás porovnanie štyroch  top coatov, ktoré používam.  Ako základ mám bezznačkový, veľmi nekvalitný lak výraznej stredne modrej farby (stál asi jedno euro v čínskom obchode). Tento lak pre testovanie mal kupodivu dobrý štetček a pekne sa nanášal, nebol ani hustý ani riedky. Jeho chybou však je, že pri zasychaní vzniklo veľmi veľa bubliniek. Povrch bol teda hrboľatý a bez lesku. Dokonalý základ pre otestovanie najlepšieho nadlaku! Tak sa do toho pustime:



Essence – Multi dimenzion: Mám ho už veľmi dlho, ale zas tak moc nadšená z neho nie som. Nie je totižto ničím výnimočný, nanáša sa priemerne, lesk má pekný ale nič extra, výdrž tak cca 3 dni. Myslím, že sa ničím neodlišuje od bežných bezfarebných lakov a v žiadnom prípade môj šmejdový modrý lak nezachránil.

China Glaze – Leather Patent: Toto je môj jediný vrchný lak od CG (s výnimkou holografického). Je celkom fain, ale nič z čoho by vám „padla sánka“. Nanáša sa pekne, rovnomerne, konzistencia je taká redšia, ale dá sa s tým poradiť. Lesk síce nie je oslňujúci, povrch bublinkového nechtu však na dotyk vyhladí. Výdrž tiež nie je závratná, ale odlakovanie je bez problémov. Tento vrchný lak má ešte jednu zvláštnosť, s ktorou bojujem ... ale to bude samostatný príspevok :-)

Inginails – Wet glaze: Dlho som sa bála, či nie je len na umelé pazúriky. Našla som ale tento prípravok aj na nechty prírodné. Hurá! Postupne sa stal mojim obľúbencom aj napriek muchám, ktoré má. Tými nedostatkami sú: strapatý štetček, príliš rýchlo zasychá a nevysuší spodné vrstvy laku. Na jeho požitie je teda potrebné sa držať niekoľkých zásad: nanášať na už očistené nechty od pretiahnutia farebným lakom, nanášať presne od okraja po okraj na zaschnutý farebný lak, aplikovať naozaj veľmi rýchlo a v hrubej vrstve (tak je najpeknejší). Bublinky na mojom základnom laku neodstránil všetky, ale niektoré sa mu eliminovať podarilo. Ešte mám jedno upozornenie: dosť ťažko sa odlakúvava, tak ho radšej nepoužívajte na glitrové laky ... jedine ak by ste mali viac trpezlivosti ako ja :-) Vytvorí naozaj hrubý sklovitý a extra lesklý povrch. Jupí!

Sally Hansen – Megagloss: Kúpila som si ho asi predvčerom. Má super plochý štetček, dobrú konzistenciu a dokonale sa nanáša. Úplne sa mu podarilo vyhladiť aj hrboľatý povrch a dokonca odstránil všetky bublinky. Naozaj neuveriteľne sa mu podarilo zjednotiť farbu do krásneho jednoliateho celku. Jedinou nevýhodou je príliš vysoké hrdlo - pri každom otretí štetčeka som mala pocit, že prevrhnem fľaštičku.


Určite vám tu však chýba ešte jeden adept - Seche Vite. Je to jednoduché, nemám ho. Som totiž nováčik vo svete tých kvalitnejších lakov, ale verím, že s mnou budete mať súcit ... cesta predo mnou je ešte dlhá :-)
Napísala som oň Ježiškovi, dúfam, že čital moju SMS (žmurk ;-)) 

14 komentárov:

  1. Pěkně jsi mě navnadila na Sally Hansen. Jen se zeptám, jak s ním barevný lak zasychá? Co se týče Seche Vite, jako nějaký extra zázrak se mi nezdá, ale já jsem v lakování taky začátečník, takže to ber s rezervou ;)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. So SH som nemala žiaden problém. Dokonca som skúsila aj taký "test odolnosti", že som do každého nechtu urobila silno ryhu a na SH bola najmenej viditeľná a po čase sa trošku vyrovnala. Takže schne najlepšie :-)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Jůůů, díky za odpověď, tak až dopatlám SV, tak pro něj letím (ještě že mám DM drogerii hnedka naproti baráku, jen doufám, že ho tam budou mít!!!)

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Ooo, mať DMku oproti, som tam pečená varená :-)

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Anonymný13.8.10

    Děkuju za příspěvek a moc se mi líbí ty dvě poslední fotky :)

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Super příspěvěk. Kolik stál SH?

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Vono to má i svoje nevýhody! Peněženka by Ti mohla vyprávět :))

    OdpovedaťOdstrániť
  8. Juj, som rada, že sa Vám príspevok páči - dal celkom zabrať :-)

    Sonidlo: fotil priateľ, tiež som ho pochválila:-)

    An: Dakujem. SH stál 8€, ale myslím, že to bola dobrá investícia.

    Mína: Ano, tak to poznám, vždy musím mať pri sebe niekoho kto ma krotí :-)

    OdpovedaťOdstrániť
  9. Já mám tento odstín velmi ráda! Asi před týdnem jsem si koupila podobný od Gabrielle Salvete, ale ten je bohužel o něco tmavší. Co se týče kvality laků, jakou značku ty celkově preferuješ?:)

    OdpovedaťOdstrániť
  10. Aj ja mám modrú veľmi rada, len sa trochu zle kombinuje ... teda, pokiaľ nenosím tri dni rifle :-)
    Musím sa priznať, že vyslovene obľúbenú značku nemám - skôr som si obľúbila zopár vydarených odtieňov, čo majú dobrú konzistenciu, rýchlo schnú, netreba veľa vrstiev a tak :-)

    OdpovedaťOdstrániť
  11. veve chtela jsem ti podekovat za tuhle recenzi, protoze jsem si koupila ten mega shine od SH, a teda takhle dlouho mi ty drapky nevydrzely nikdy .) krasne schne a drzi, vubec jsem netusila, ze tomu jde takhle pomoct .)

    OdpovedaťOdstrániť
  12. Já si dneska objednala Sehe vite (od jedné paní za 130,- btw), tak jsem zvědavá..kdybych ho ale neobjednala, zkusila bych asi SH, když ho tu tak vychvaluješ...Až dostaneš k vánocům seche, porovnáš to prosím s SH?

    OdpovedaťOdstrániť
  13. Simsalabim: Rada som pomohla s výberom :-)

    Markett: Tak nech ti Seche slúži :-) Keď budem aj ja vlastníkom, isto ich porovnám.

    OdpovedaťOdstrániť
  14. Ta modra je celkom pekna, taka letna, vhodna ku farebnym šatam :)

    Mala by som na teba (alebo na Vas, neviem ci tykat alebo vykat :)) otazku na Sally Hansen laky. Mala si uz nejaky iny lak z tej "nail care" kolekcie? Ako su Miracle cure, Maximum Growth, Diamond Strength Instant Nail Hardener, Hard As Nails, Double Duty Strengthening Base & Top Coat, Vitamin E Cuticle Oil..to su tusim vsetky co som u nas videla, i ked na oficial.stranke ich maju omnoho viac. Ja som si nevedela vybrat, nakoniec som zobrala ten Double duty Strengthening, pouzivala som ho tri mesiace, no ziadny rozdiel som nevidela, nechty sa mi stiepili rovnako... preto sa zdraham skusit iny...citala som par reviews na nete, nazory su rozdielne, co bude asi hlavne preto, ze kazdy ma ine nechty a clovek s pevnejsimi nechtami moze mat pocit, ze to trochu funguje, no ak ma niekto mäkke a tenke nechty, tak sa da lahko zistit ci to pomohlo alebo nie.
    No kupila som si ten Vitamin E cuticle oil, pretoze nikdy predtym som ziadny olejcek na nechty nepouzivala, tak som to chcela skusit, zatial neviem povedat aky je, kupila som ho len minuly tyzden.

    OdpovedaťOdstrániť