sobota 1. októbra 2011

diagnostika nechtov - Krehké Nechty

 

Dnes mám pre Vás ďalší článok bez väčšieho zásahu mojej kreativity :-)
Prečítame si niečo o Krehkých Nechtoch z knihy Manikúra a pedikúra od autorky Rosie Watsonovej. Tak poďme na to:
" Krehkosť s lámavosť prezradí skôr ich štruktúra než vzhľad. Sú veľmi tvrdé a o niečo hrubšie ako zdravé nechty. Veľmi ľahko sa drobia, štiepia a lámu, lebo celkom stratili pružnosť. Dorastajú síce do uctyhodnej dĺžky, bývajú však ohnuté alebo zakrivené. Navyše sú matné a vysušené.
Ich nepekný vzhľad zapríčiňuje časté používanie čistiacich prostriedkov alebo manuálna práca. Krehkosť nechtov môže spôsobiť aj prehnané ošetrovanie spevňovačom. Prostriedky na spevnenie nechtov naozaj pomáhajú zosilniť mäkké nechty, ale netreba to s nimi preháňať, lebo sa vám začnú lámať. Prestaňte ich používať, hneď ako vám nechty spevnejú, ale ešte nestratili pružnosť.
 Najväčšmi im prospievajú pravidelné dávky vitamínov C, D a E, ktoré bránia ich zhrubnutiu a nepeknému sfarbeniu. Takisto napomáhajú vstrebávaniu ostatných výživných látok, ktoré zabezpečujú nechtom pružnosť a dostatočnú pevnosť. Správna kombinácia olejov, zvlhčujúcich krémov a prípravkov na báze vody vám pomôže. Doprajte si teplé zábaly a pravidelne používajte krém a olejček na spevňovanie kožtičky. Používajte šetrný odlakovač a nechty si upravujte kratšie, aby ste sa vyhli lámaniu a štiepeniu."

Prvú časť o Suchých nechtoch ste si mohli prečítať TU. A opäť platí, že čokoľvek sa môžete opýtať v komntároch. Budem sa tešiť :-)

5 komentárov:

  1. Uprimne, nenavidim rady typu "nechty si upravujte kratšie, aby ste sa vyhli lámaniu a štiepeniu" - ved praveze ja si ich chcem nechat narast a predist lamaniu! Samozrejme, ze ked budu kratke tak sa nezlomia.... nebude sa co mat lamat.
    Moje sa dost lamu, ale nie su hrubsie a rastu do pekneho tvaru takze neviem, aka diagnostika sa hodi na moje nechty. odkedy pouzivam mavala scientifique, je to o cosi lepsie a mozem si ich nechat narast celkom dlhe ale aj tak sa skor ci neskor na boku nastiepia.
    Velka vdaka Veve, ze sa ti chce prepisovat text tej knihy :D

    OdpovedaťOdstrániť
  2. myslela som si ze sa najdem v krehkych nechtov, ale ani tu veru nie. moje su sice lamave a stiepajuce, ale tenke ako papieriky

    OdpovedaťOdstrániť
  3. o stiepajucich a lamajucich sa nechtoch som nedavno pisala clanok :)

    OdpovedaťOdstrániť
  4. ja vás tu všetky zdravím, včera som to tu objavila a som šťastná, že som našla závislákov ako ja. milujem laky a to čo tu Veve publikuje, je to čo som potrebovala. nie len techniku lakovania a postup, ale ktorý lak ako funguje a podobne. super, určite tu budem pravidelne snoriť.

    OdpovedaťOdstrániť
  5. The Dancer: Aj ja som uvažovala, či túto radu-neradu prepísať do článku... ale ak si môžem dovoliť poopraviť autorku - kratke nechty by som nechávala hlavne v "procese spevňovania - liečenia" a potom postupne nechtíky predlžovala. No aj tak si myslím, že pevnosť nechtov je daná z časti geneticky a nie každý (ja tiež nie) si môže dovoliť mať naozaj dlhé nechty bez lámania.

    Bellatrix: Podobné články ešte budú, tak sa snáď trafím aj do Tvojho typu ;-)

    Jana: Super, čítala som! :-)

    Erossaa: Vítam Ťa tu a dúfam, že sa Ti tu bude páčiť :-)

    OdpovedaťOdstrániť