pondelok 20. februára 2012

Seche Vite vs. Wet Glaze


Dlho predlho som mala naplánované porovnanie dvoch mojich najobľúbenejších nadlakov. Dlho predlho som sa nevedela rozhodnúť, ako túto tému nejako zmysluplne spracovať. Nakoniec som si povedala, že Vám opíšem svetoznáme Seche Vite a neodhalené Wet Glaze v pár stručných bodoch.
U mňa tieto dva produkty nemajú víťaza - každý z nich má isté nedostatky, na ktoré si treba zvyknúť... no určite sa to vyplatí, pretože konečný výsledok nechtov nalakovaných týmito elixírmi nemá veľa konkurencie.


SPOLOČNÉ VLASTNOSTI:

veľmi podobný tvar balenia a rovnaký objem 14 ml
hustejšia, glejovitá konzistencia
po uschnutí tvoria na nechte hrubý ochranný štít
výrazne predlžujú trvácnosť lakovania
zanechávajú vysokolesklý povrch
dobre zahladzujú nerovnosti po glitrových lakoch
majú tendenciu rozmazávať nail art (buďte opartné najmä pri pečiatkovaní)
treba ich nanášať v hrubšej vrstve a najlepšie tromi ťahmi


ODLIŠNÉ VLASTNOSTI:

Seche Vite
priehľadná, číra farba
tenší a mäkší štetček
drahší a zle dostupný na Slovensku
rýchloschnúci
presuší aj viac nalakovaných vrstiev
hustne ak sa vo fľašičke dostanete k polovici
ak nie je dobre rozriedený môže zmrštiť farebný lak a stiahnuť ho z končekov nechtov

Wet Glaze (tekuté sklo)
takmer číra tekutina, jemne zafarbená do ružovo-béžova
širší, tvrdý a trochu strapatý štetček
nestojí veľa a dá sa kúpiť v slovenských e-shopoch (TU)
schne len o málo pomalšie ako Seche Vite
spodné vrstvy lakovania nepresuší dokonale (ale aj tak zabraňuje odtláčaniu vlasov, vankúša do laku)
má stále rovnakú konzistenciu, nie je treba ho riediť


Ja momentálne čakám na veľké balenie Seche Vite a v poslednej dobe nemám moc náladu na alchýmiu a tak toto moje zostávajúce neriedim. Pri lakovaní som teda častejšie siahala po tekutom skle a zakaždým si poviem, že je to naozaj plnohodnotná náhrada.
Ak ste zatiaľ ani jeden z nich nevyskúšali, dovolím si Vám ich odporučiť. Nie je podstatné, či zainvestujete do značky alebo vyberiete lacnejšiu variantu - podstatný je rozdiel oproti obyčajným priesvitným lakom. Moja skúsenosť je, že klasický drogérkový nadlak má väčšinou pomerne tekutú konzistenciu. Tá sa akoby vsiakne do farebného laku, dodá manikúre pekný lesk, ale nevytvorí dostatočnú ochranu laku.
Netvrdím, že Seche Vite alebo Wet Glaze je zázrak, som si vedomá ich múch, ale napriek tomu mi vyhovujú a svoju lakovaciu rutinu si bez nich neviem predstaviť.

Budem rada ak mi v komentároch dáte vedieť, či ste tieto topcoaty vyskúšali, ako Vám vyhovovali, prípadne dajte typy na ďalšie osvedčené produkty.

19 komentárov:

  1. prednedávnom som si zaobstarala Gabriella Salvete Topcoat s leskom a som clekom spokojná, lenže nemám s čím porovnávať, kedze je to moj prvý nadlak. Ale skvela recenzia, aspon zacinam mat prehlad aj o tých ostatných nadlakoch :) napises nieco podobne aj o podlakoch?

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Určite budem časom písať nejaké porovnania aj na podlaky, zaiaľ si môžeš kuknúť dva, ktoré som už zrecenzovala:
      http://veve-nails.blogspot.com/2011/09/avon-24k-gold-strength.html
      http://veve-nails.blogspot.com/2011/01/miss-sporty-nail-expert-manicure-strong.html

      Odstrániť
    2. super, dakujem :)

      Odstrániť
  2. Já teď plánuju objednat top coat a bázi od opi, nechce se mi do toho tolik investovat, tak jsem ráda, že jsem našla něco 2 v 1:-)

    http://illussoire.blogspot.com/

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Podlak od Opi je super, ale topcoat nemám vyskúšaný.
      Seche Vite a ani Wet Glaze nie sú podlaky, ani som ich tak neskúšala, neviem teda zaručiť ako budú fungovať.

      Odstrániť
    2. Anonymný22.2.12

      Top coat od OPI strasne dlho schne, ale akoby ani uplne nevyschne, cim ostava pruzny a tym predzi zivotnost farebneho laku, no treba si davat pozor na rozne odtlacky - napriklad od vankusa a pod aj na druhy a treti den, takze to je urcite nevyhoda, ale ja uz som sa naucila spat s nalakovanymi nechtami a neotlacit. Mne to za to stoji no... Seche Vite je super v tom schnuti, ale ten praveze vytvrdne uplne, cim lak lahko prakne pri sebamensom ohnuti nechtu a to je pri kazdodennej manipulacii s milion vecami uplne bezne, takze sa mi velmi lahko stane, ze sa mi odlupne lak, ale niekedy ho vyuzijem no. A to tekute sklo boi pre mna vyhodene peniaze - vydrz v mojom pripade ziadna, to uz ten seche je lepsi. Inak s tymto vytvrdenim laku to bolo rovnake aj pri Mavala Dry - vsekty mali ten isty syndrom. Dneska som kupila Sally Hansen Mega Shine, aj ked tusim, ze asi bude ten isty problem a aj tak ostanem u OPI top coatu... :)

      Odstrániť
  3. ja este stale pouzivam POLISHIELD od Orly (3 in 1 topcoat). Je hustejsi, schne rychlo a dodava nechtom lesk. Nechty sa po nom neodtlacaju od vankusa, no ma nevyhodu - aj ked by mal predlzit trvacnost laku, nepredlzuje. Akurat sa urobi akoby taka vzduchova bublina napr. o den/dva a lak sa lahucko zlupne bez pouzitia odlakovaca..robi to aj Seche Vite alebo Wet Glaze? Ale asi nie, ked pises, ze trvacnost laku ozaj predlzi.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Tento Orly som neskúšala ale podľa tých prvých troch vlastností by sa mi mohol páčiť :-)
      Seche Vite a tekuté sklo urobia z nalakovaných vrstiev jednu takú hrubšiu, ktorá sa dá väčšinou zlúpnuť naraz. Určite to však nie je po dvoch dňoch, skôr po piatich a keď si do laku rýpnem :-) Ale niečo ako vzduchovú bublinu nerobia, nevšimla som si nič také.

      Odstrániť
    2. ma 9 ml a stoji cca 8 eur a dostupnost je urcite lepsia ako seche vite. ved ked budes mat moznost vyskusaj. mozno ja robim nieco zle, ze sa mi lak zlupuje po dvoch dnoch (i ked ja si casto do laku rypem, asi to bude aj tym :D:D) je sice pravda, ze napr OPI som s tymto nadlakom neskusala. hned aj idem na to a som zvedava, ako dlho mi s nim vydrzi opi :)

      Odstrániť
  4. Když už jsem si chtěla objednat Seche Vite, na blozích se začly objevovat články o essence Better than gel nails, že je skvělý a tak dále. Tak jsem si ho koupila. Četla jsem že schne lak rychleji a že lak vydrží déle. To schnutí mi bylo jedno, ale hlavně jsem chtěla aby se mi lak nesloupával po dvou dnech... Co mi na laku vyhovuje je to, že schne do krásnýho lesku, opravdu schne rychleji lak (tomu jsem ani nevěřila že to dokáže, ale opravdu jo :D), jenže... 6ivotnost laku spíš zkrátí :/. evím co dělám špatně, ale od konečků nehtu mi lak zaschne tak, že se odlupuje, no a vezme s sebou i ten barvný lak... Takže asi přece jen zkusím ten SV :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Essence BTGN mám určite v pláne vyskúšať, tak ďakujem za varovanie :-) Iste ho otestujem a uvidím. Je fajn, že aspoň rýchlo schne - to je celkom presvedčivá vlastnosť pre mňa.

      Odstrániť
  5. Anonymný20.2.12

    Ja pouzivam Mavala Mavadry, predtym som mala Seche. Mavala mi vyhovuje ovela viacej, dobre sa s nou pracuje a mam pocit ze mi manikura vydrzi lepsie.

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Anonymný16.3.12

    Momentálně používám Glosser od Orly a k tomu do páru Bonder od téže značky jako podlak. Pro mě perfektní dvojka. Mám nehty špatné, pořád se lámou, třepí a olupují, a tyhle dva laky zvládají prodloužít trvanlivost i na takovýchto mizerných nehtech. SV jsem měla, ale mám pocit, že díky ftalátům a spol. v něm obsažených jsem si nehty ještě víc zničila :( Navíc výdrž moc neprodlužoval a sloupával mi taktéž celé vrstvy laku - to podle mého není dobře, a navíc je to nechtěná vlastnost: když se mi odloupne kousíček, lehko dolakuju a ještě den vydržím, ale když se odloupne půl laku, tak už to nespravím. Ten nadlak od Essence chci taky zkusit. A každopádně moc díky za tip na tekuté sklo! Rozhodně zkusím.
    Verunka

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Anonymný30.8.12

    No táto recenzia mi naozaj pomohla, ale viete mi povedať ako potom to tekuté sklo alebo seche vite dostanem dolu z nechtov? Lebo som čítala, že sa to nedá odlakovať...tak ako teda?

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Vidíš, to som zabudla do recenzie podotknúť, ďakujem za dotaz. Odlakovanie obyčajným odlakovačom úplne postačuje. Oba nadlaky, síce vytvoria pomerne hrubú vrstvu, ale pri odstraňovaní starého náteru sa vôbec nevzpierajú a nie je sa čoho báť, všetko ide dole tak ako má.

      Odstrániť
  8. Anonymný4.9.13

    Dobrý deň, chcem sa opýtať, čo ste mysleli tým,že "ak nie je dobre rozriedený" - týkal sa to Seche Vite laku ... je potrebné ho nejakým spôsobom riediť? ďakujem

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Zo začiatku nie je nutné Seche Vite riediť vôbec, má príjemnú konzistenciu a lakuje sa s ním moc dobre. Ale po nejakom čase, keď sa dostanete tak do polovice obsahu fľaštičky, začne trochu hustnúť. Vtedy je dobré pridať do nej pár kvapiek riediču laku na nechty (thinner) aby sa s ním opäť pracovalo lepšie, aby sa lak dal nanášať v tenších vrstvách atď.

      Odstrániť
  9. Anonymný13.9.13

    Po obrovskom sklamani s Quick Dry lakom od Essence som sa rozhodla, ze to risknem s niecim drahsim (v nadeji, ze cena bude odrazat kvalitu). Natrafila som na Insta-Dri od Sally Hansen a nemozem si ho vynachvalit :) Naozaj plni to co slubuje (aj ked nie za tych 30 sekund, ale tak za 1-2 minutky... co je kazdopadne aj tak skvely cas, ked vezmem do uvahy, ze mi lak pri niekolkych vrstvach zvykol schnut aj vyse hodiny).

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Essence nadlaky nevyhovujú ani mne, ja nemám nervy na to čakanie kým uschne. Práve preto mám rada SV, lebo schne fakt skoro hneď :-) Od Sally Hansen som kedysi mala Mega Shine - tiež bol dobrý, ale nie až taký rýchly. Takže keď miniem SV, poobzerám sa aj ja po Insta-Dri. Ďakujem za tip! :-)

      Odstrániť