pondelok 4. júna 2012

essence - Colour 3

Dnešný príspevok bude veľmi dlhý a plný fotiek - to vás musím vopred upozorniť.
Potrebovala som totiž sériu Essence - Colour3 dostať zo zásuvky, kde skladujem nevyskúšané laky do inej zásuvky, ktorú tak často neotváram. Je to preto, že vďaka ich tvaru sa mi kotúľajú kade-tade a robia mi neporiadok :-) Ale som tej situácii rada, pretože laky sú stále v predaji za cenu 2,89€, tak som vlastne aj trochu aktuálna.

Na začiatok si neodpustím moje dojmy práve z nezvyčajného balenia. Musím priznať, že sú rozpačité... Na jednej strane sa mi na pohľad páčia - štíhle balenie, ladiace farby lakov aj etikety pôsobia veľmi sympaticky. Na druhej strane sú pre mňa dosť nepraktické. Nedajú sa totiž skladovať vo vhodnej polohe: Na stojato sú príliš nestabilné, navyše vrchný nádobka je opačne a zalieva vrchnáčik lakom. To nemám rada, pretože tekutina v závite zaschne a fľaštička sa nedá otvoriť. Vlastne to isté sa deje aj pri polohe na ležato... Máte niekto nápad čo s tým?
Čo sa konzistencie týka, bola som milo prekvapená - odtiene, ktoré slúžia ako farebný podklad sú krásne krémové a pigmentované tak, že na všetkých fotkách mám nalakovanú len jednu hrubšiu vrstvu. Rovnako jednu vrstvu som použila aj z príslušných topperov a k peknému efektu to plne stačilo. Všetky laky schnú priemerne rýchlo, avšak bez nejakého výrazného lesku. K výdrži sa nevyjadrím, pretože toto sú všetko swatch-e. No aj tak je výdrž Essence lakov veľmi individuálna záležitosť :-)


Boys Are Back In Town - je veľmi zaujímavý a originálny odtieň, ktorý vznikol zmiešaním fialovej, veľkej dávky sivej farby a tiež neurčitým množstvom hnedej. V rôznych typoch osvetlenia v ňom dominujú teplé alebo studené podtóny a nikdy sa s ním nenudíte.
It´s Just a Little Crush tvorí mliečno-biela základná tekutina s veľmi veľa fuchsiovými a ostromodrými prachovými čiastočkami. Tento nadlak dodá podkladovému náteru studený modrofialový nádych a myslím, že je využiteľný aj na rôzne iné farby lakov.


Midnight Date má navzdory svojmu romantickému názvu do očí bijúcu farbu, ktorá mi nápadne pripomína jeden môj obľúbený Opík - TU. Výrazný modrý odtieň obsahuje ešte výraznejší modrý shimmer a na to už musíte mať odvahu :-)
City That Never Sleeps je prekrásne indigové želíčko, v ktorom plávajú maličké zelené trblietka spolu so zelenými šupinkami. Po nanesení na Midnight Date sa jeho pôvodná farba príliš nezmenila, no nadlak mu dodal hĺbku a ďalší rozmer. Podľa mňa je toto jedna z najvydarenejších kombinácií tejto kolekcie.


Ticket To The Show považujem naozaj podarenú čiernu s drobučkými pestrofarebnými trblietkami, ktorú by som si oveľa radšej kúpila samostatne... pretože:
Front Row Or Backstage? mám už v niekoľkých verziách od niekoľkých značiek a tohto odtieňa mám ozaj nadbytok. Navyše tento variant je na samostatné lakovanie málo krycí, no ako efektový lak zasa priveľa.


Shopping Trip In Soho som vám už ukazovala v článku TU a stále platí, že je to pekná, no trochu tuctová ružová so zlatavým shimmerom. Ako jediný lak z tejto série by potreboval k mojej spokojnosti naniesť dve vrstvy. Nehcela som však žiaden zvýhodňovať, takže tu máte fotku s jemne presvitajúcimi končekmi.
Party All Night Long je na prvý pohľad krásna letná malinová farba so sirupovitou konzistenciou. Obsahuje rôzne maličké modré a ružové črepinky, ktorým sa však (aspoň pre mňa) nepodarilo základný odtieň nejak zvlášť zatraktívniť. No verím, že na čiernej alebo tmavofialovej by narobil parádu! :-)


Kiss On Top Of The Rock vás ničím neprekvapí. Štandartná stredne červená, ktorá je jemne šmrncnutá paradajkovou a má tak skôr teplé podtóny. Vampy, dravá ale klasická.
Dancing In The Streets je nadlak, ktorý asi na inú ako červenú alebo oranžovú nepoužijete... Napriek tomu má môj obdiv za to, ako dokázal elegantnú a pomerne často nosenú karmínovú ozvláštniť a rozveseliť. Mimoriadne šťavnatý lak vo farbe pomarančového džúsu s ružovými trblietkami Vám odporúčam aj napriek tomu, že určite nejaký podobný lak ako je jeho spolubývajúci už máte.

Na záver mi ešte dvoľte vysvetliť, že aj keď sa táto kolekcia volá Colour3, čiže "na tretiu" - ja som vynechala variantu s použitím samostatného nadlaku. Jednak preto, že by som sa asi uvrstvila k smrti a tiež preto, že to tak určite sama nosiť nebudem.
Mimochodom v recenzii mi chýba posledný šiesty dvojlak v zelených farbách. Ten sa mi bohužiaľ nepodarilo u nás kúpiť a myslím, že ani na Slovensku nebol v predaji. Ak si ho chcete pozrieť, kliknite si napr. TU.

24 komentárov:

  1. Tak tohle je super článek! Na tyhle laky jsem už párkrát koukala:-) Fialový se mi líbí asi nejvíc:-)
    Zvu Tě na VOŇAVOU GIVEAWAY S LUSH:
    http://illussoire.blogspot.cz/2012/06/vonava-giveaway-s-lush.html

    OdpovedaťOdstrániť
  2. oo, týmto článkom si mi ulahodila :) Priznám sa, že žiaden z týchto lakov nemám, sama neviem prečo :D Neviem, ktorý si mám vybrať :/ keby tu bol ten zelený, tak už ho mám dávno doma, ale práve ten sa na Slovensku nedá kúpiť :/ .....a preto sa ťa chcem opýtať, ktorý je pre teba ten TOP :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. To som rada, že sa Ti článok páči :-) Aj ja som hrozne túžila po tom zelenom... no škoda, že sa tu neobjavil.
      A keby som mala vybrať iba jednu dvojicu lakov asi by to boli tie modré, pretože ten nadlak je úplne krásny a ten základný modrý alternatívu v drogérkových lakoch asi nemá.

      Odstrániť
    2. :) :) no, vážne škoda, je mi to ľúto :/ ktovie, možno sa raz k nemu dostanem ;) ...jááj, ďakujem ;)

      Odstrániť
  3. No z tejto kolekcie mám len ten modrý :) Žiadny iný mi neučaroval ... A navyše ma tiež hrózne štve to balenie :-D a tiež štetček :-D ...
    Ale aj ten jeden čo mám, čo sa týka farby si neviem vynachváliť, úžasný je, taká správna divočina <3 :-D

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Naozaj krasne farebne.. Mne sa takisto v drogerke nepozdavala ani jeden, sestra ma ten modry a ten ma tiez nejako nevzal.. Ale na tvojich fotkach sa mi pacia vsetky, neviem cim to bude, normalne uvazujem nad c.1, teda fialovou kombinaciou :D
    Nikavero

    OdpovedaťOdstrániť
  5. pekny clanok :) a ani ja nemam zaidny z tychto, aj som si ich chela kupit, ale nakoniec som to nechala tak kvoli tomu baleniu..a inak ja by osm bola za, keby sa predavali cisto iba tie efektne toppery, ti emi prisli fest zaujimave :)

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Oh damn. I want them all! I. Need. Those. Colors.

    Thanks :)

    OdpovedaťOdstrániť
  7. tie laky maju uzasne farby :) asi si jeden z nich kupim, aj to balenie je skvele :)

    OdpovedaťOdstrániť
  8. Týýýý kokso , tie vyzerajú supersky! :)

    OdpovedaťOdstrániť
  9. Sice se mi líbí hlavně růžová varianta, ale i modrá a fialová je pěkná, ale vadí mi to balení. Takže počkám a třeba někdy daj do prodeje jen ty efektové nadlaky z nich.

    OdpovedaťOdstrániť
  10. Veve, tak tuctova ruzova bude moja! >'o'<

    OdpovedaťOdstrániť
  11. Modry mama a milujem ho najviac na svete, najkrajsia modra farba, aku poznam :)

    OdpovedaťOdstrániť
  12. Ahoj! Jsem ráda, že ses přidala k mému blogu! :)

    První lak mám taky a musím říct, že ty třpytečky jsou skvělé! :)

    OdpovedaťOdstrániť
  13. Anonymný7.6.12

    http://borderlola.blogspot.sk/2012/06/masakr-essence-laky-coulour-n-go.html

    sleduj toto, nebude problemov, budu elegantne wuhuuuu :):) a nieje to moj blog, len som sa chcela s niekym potesit o novy desing :D

    OdpovedaťOdstrániť
  14. Tuhle kolekci jsem vůbec nezaznamenala, vypadá dost dobře :)

    OdpovedaťOdstrániť
  15. no proste krasne laky :)


    http://fa-shovv.blogspot.sk/

    OdpovedaťOdstrániť
  16. ja som si pôvodne chcela kúpiť aspoň jeden z nich, ale nakoniec som si vybrala iné laky. ale vďaka, aspoň vidím, ako vyzerajú. ten modrý a posledný sa mi páči, tak možno ak na taký ešte narazím... predposledný vyzerá ako jeden z kolekcie Vampire Love :-)

    OdpovedaťOdstrániť
  17. Některé kombinace vypadají fakt nádherně, takže si to zkusím koupit :)

    OdpovedaťOdstrániť
  18. Hej a keď hľadáš ten čierny s trblietkami, tak Catrice má i wear my sunglasses at night :) ... len neviem či nebol vo výpredaji.... :) Ja ho mám a milujem ho <3 :)

    OdpovedaťOdstrániť
  19. Ten prvy fialkovy je najkrajsi!!! Zboznujem takuto farbu! Myslim, ze sa vyberiem na nakupy :D

    http://peciatkyaozdobynanechty.blogspot.com/

    OdpovedaťOdstrániť
  20. mám ružový a zbožňujem ho! <3

    OdpovedaťOdstrániť
  21. Tady máš takový malý tip jak na skladování... :) http://stregalice.blogspot.it/2012/05/essence-colour-3-duo-o-forse-no.html

    OdpovedaťOdstrániť
  22. Anonymný26.8.12

    ten zelený majú v Tescu v Petržalke :D

    OdpovedaťOdstrániť