nedeľa 9. decembra 2012

essence - Nail Fixing System


Keď som sa dávnejšie dozvedela o tomto dvojkrokovom spevňovátku na nechty, veľmi som ho chcela vyskúšať a nevedela som sa dočkať, kým sa dostane aj do mojich rúk.
Niekedy v lete som Nail Fixing System nalakovala prvý krát a k recenzii sa donútila až teraz... Žiaľ preto, že nemám dobré správy a na mňa táto revolučná novinka nefungovala.

Prvý krok, ktorý by vám mal pomôcť k pevnejším nechtom sa skrýva v oranzovej fľaštičke - biela tekutina obsahuje veľmi veľa malinkých a tenučkých nylonových vlákien, ktoré vytvoria sieť a spevnia necht počas rastu. Musím, uznať, že to znie rozumne. Najmä ak naozaj pri aplikácii tie vlákienka vidíte a pozorujete, že tú bariéru fakticky vytvárajú.
Ostane po nich trošku hrubý povrch, ktorý by mal vyhladiť Druhý krok - a to je vlastne aj jeho jediná funkcia. Neobsahuje žiadne spevňovacie látky, vitamíny, čokoľvek... Má iba zamaskovať vlákna z prvého kroku a vytvoriť pripodzený vzhľad. To sa tiež podarilo.

Čo sa ale nepodarilo je skutočnosť, že celý tento poces je nanič a mne sa nechty veselo lámali ďalej. Napriek tomu, že som túto dvojicu lakov používala vyše dvoch týždňov, nemám pocit, že by sa mi nechty spevnili alebo narástli silnejšie.

Akú máte skúrenosť vy? Pomohli vám tieto laky ku krajším drápkom?


18 komentárov:

  1. s touto dvojicou skúsenosti nemám a po tomto ani nechcem...

    OdpovedaťOdstrániť
  2. ja som asi teda jedna z mála, ktorá má prirodzene tvrdé,silné a nelámavé nechty, takže som rada že na ne nemusím nič používať :D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. To ti veľmi závidím, toto by som chcela pod stromček ;-)

      Odstrániť
  3. Tieto som neskusala, ale aj s mamou mame uz par lakov na spevnenie odskusanych a nepomahalo zatial nic. Mame sa stale lamu, mne sa stale stiepia. Veve, tebe nieco pomohlo? :/

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Moje nechty majú také obdobia - niekedy sa štiepia, niekedy vobec /mozno je to rocne obdobie alebo hormony/. Ked sa stiepia, pomaha mi, čo najviac ich skrátiť a poriadne vyživovať nechtové lôžko. Takze si nechty a kožu okolo aj niekoľkokrát denne mažem bambuckým maslom. Asi iba o tejto metóde možem povedať, že na mňa 100%tne platí a funguje. A ešte zmeniť tvar nechtu na zaoblený, tak sú nechty odolnejšie pred zlomením.

      Odstrániť
    2. Hmm, vidis, ja nosim len zaoblene, resp. zaoblene kraje... Tak neviem, budem skusat a skusat kym nieco nenajdem. Ale tento od miss sporty budem musiet asi vyhodit, lebo mi kvoli nemu aj bublinkuju laky :/

      Odstrániť
  4. používám four seasons a jsem spokojená, myslím, že je to s hedvábím nebo tak něco, nemám ho teď u sebe.

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Anonymný9.12.12

    myslím že na to, aby sa nechty spevnili, si treba počkať o čosi dlhšie ako 2 týždne.. ja som mala so štiepením hrozný problém, až kým som si nepovedala že kašlem na to, budem si lakovať aj rozštiepené nechty. osvedčil sa mi spevňujúci lak S-HE stylezone, používam ho ako podkladový lak, mam ho na nechtoch nalakovaný prakticky vždy už asi rok a pol a po takých dvoch až troch mesiacoch, keď mi nechty asi kompletne odrástli, sa mi prestali štiepiť.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. To je možné, že sú dva týždne málo, ale ja som nedočkavá a chcem všetko hneď :-) Prestala som tieto laky používať preto, že ak som na ne nalakovala farebný lak, nevydržal ani dva dni pekný a hneď sa začal odlupovať. Hrozne mi to liezlo na nervy.

      Odstrániť
  6. Dva týdny jsou málo, já tohle duo používám více než dva měsíce a teď teprve vidím výsledky (plus to podporuji vitamíny).

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. A lakuješ na ne aj farebný lak? Lebo mne hrozne skracujú trvanlivosť toho farebného. A za dva mesiace iba s týmito dvoma priehľadnými by som asi umrela :-)

      Odstrániť
    2. První tři týdny ne, to jsem neměla žádné bílé konce a nechtěla jsem na ty nehty upozorňovat :-) Ale teď už v pohodě lakuju barevnými a s výdrží nemám problém. Někdy dávám i dvě vrstvy toho s vlákny, jindy vynechám ten krok 2... A jsem spokojená, třepí se mi už jen jediný nehet, protože ještě neodrostl, ostatní už mám zase pevné jako před krizí :-)

      Odstrániť
    3. No vida, tohle duo mám doma, darovala mi ho Peťulka z Lovelyhair a teda pomoc by moje nehty potřebovaly naléhavě...
      A když to funguje Viennettce, mě musí taky a basta! :D

      Odstrániť
    4. :-D Jen to chce třepící se nehty stále zastřihávat a hlavně mít trpělivost, to je to nejhorší :-)

      Odstrániť
  7. Byzeraju fajne obcas mam rada len take prirodzene nechty no vzdy si na ne dam aspon prisvitny lak

    OdpovedaťOdstrániť
  8. Mozna je to trochu mimo, ale me na kvalitu nehtu nejvic pomohlo pit dynovy olej {k sehnani napr. v DM}, nehty mi po nem rostly skoro pred ocima a mnohem pevnejsi..

    OdpovedaťOdstrániť
  9. vyzerá to zaujímavo, so štiepením mám v poslednej dobe tiež problém.. teraz mám svoje nechty zaliate gélom, len sa bojím ako budú vyzerať, keď si to dám dole... :/

    OdpovedaťOdstrániť
  10. dva týždne je málo, ja si minimálne ten s vlákienkami kúpim ;) :D

    OdpovedaťOdstrániť