streda 27. marca 2013

alverde - Hand-Peeling & Hand-Maske

Starostlivosti o ruky ja moc nedávam... Mám obdobia, keď krém použijem tak raz za týždeň alebo aj menej - je to preto, že naozaj nemám rada pocit mastných rúk a zatiaľ som nenašla produkt, ktorý by mi v tomto vyhovoval a zároveň pre moje ruky aj niečo urobil. 
Takže keď som v DMke videla túto dvojicu masky na ruky a peelingu, povedala som si, že je čas byť dospelá a urobiť ďalší pokus.


Peeling na ruky Alverde obsahuje zlatú melisu (bylinka s antiseptickými účinkami), grepový extrakt, olivový, mandľový a avokádový olej. Má svetložltú farbu, konzistenciou mi pripomína telové mlieko a obsahuje stredne hrubé zrniečka z kremíka a marhuľových jadierok. Na jeho vôňu som si musela chvíľku zvykať, ale po pár použitiach ju už vnímam ako príjemnú - najviac je cítiť citrusovohorkú vôňu grepu a občas ucítite aj závan niečoho trávnatého, bylinkového, to bude asi tá melisa.
Používa sa ako klasický peeling na tvár alebo telo, jednoducho ho nanesiete na vlhkú pokožku a masírujete jednu ruku druhou. Vytvorí sa príjemná krémovitá pena s trochu menej príjemnými abráznymi čiastočkami. Na mňa sú asi príliš drsné a mám pocit že peelingujú až moc :-) Avšak po opláchnutí vodou zanechajú naozaj jemné, hladké ruky, pokožka krásne žiari zdravím. Mňa tento peeling nevysušuje, ale ak sú vaše ruky smädné alebo suché, nebude to pre vás to pravé.
Ak chcete nejaký záver z môjho opisu - tak áno, tento produkt by som si kúpila znovu. Preto, že je málo peelingov výhradne na ruky, baví ma jeho zvláštna vôňa a páčia sa mi moje ruky po jeho použití.


Maska na ruky Alverde je s bambuckým maslom, maslom z mangových zŕn a výťažkami zo zlatej melisy a grepu. Vonia veľmi podobne ako peeling. Ako vidíte na obrázku, farba je mliečno-bielo-žltá a konzistencia je dosť riedka. Taká riedka, že pri vytláčaní z tuby tečie sama kade-tade a nie je to extra praktické. Pravdupovediac, tá konzistencia ma prekvapila, pretože od produktu s názvom "maska" očakávam hutnejšiu, krémovitú, možno až maslovitú textúru. Takže z tohto som bola trochu sklamaná. Má sa používať na noc, takže nejaký ten pocit mastných rúk počas spánku prežijem ak je to pre dobro veci. Tu sa ale nič také nekonalo. Maska sa ľahko rozotiera, až príliš rýchlo vstrebáva a zanecháva lepkavý nepríjemný pocit. Mňa neohúrila a moc pozitív na nej nájsť neviem, určite urobíte lepšie, ak svoje ruky na noc natriete radšej preslávenými krémami od Essence. Aj ja to tak robím... alebo sa aspoň snažím robiť :-)

15 komentárov:

  1. Ten peeling mám taky a jsem s ním taky spokojená :) Hezky voní a ty ruce jsou potom fakt jak dětská prdelka :)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. peeling som držala v rukách, nakoniec som ho vrátila. keď al píšeš, že pre suché ruky to nebude to pravé, tak ho tam asi aj pre istotu nechám :-/ ja mám peeling od Oriflame. pred nedávnom som sa k nemu po pár rokoch vrátila

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Veru, pamatuješ si ceny? Tipuju, že do stovky se u každého asi vejdu, ne? Peeling bych brala, mám jeden spešl právě na ruce a používám ho na ruce aj na tělo, když na to přijde :) Ale ráda zkusím něco nového, kor když je to z přírodní kosmetiky...
    Verunka

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Určite sa do stovky zmestíš, oba produkty stáli okolo 2,5O €

      Odstrániť
  4. Vypadá moc pěkně! :)

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Jéé ten mám taky, zrovna jsem na něj připravovala také recenzi.. :)) tak jí dám až později.. :) Je úžasnej a nádherně voní!

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Škoda že na sušší pokožku není vhodný. :/ Pak jsem se zaradovala, že teda masku, ale když je to s ní takhle, tak to ten krém udělá stejnou/lepší službu. Jinak Alverde má opravdu dosti specifické vůně, asi jak je to přírodní či co..:)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. No masku teda za seba odporučiť nemôžem, mne vôbec nevyhovuje. Peeling mám rada, ale tiež to nie je pre každého...

      Odstrániť
  7. je to zajímaný, nikdy jsem nic podobného v drogeriích neviděla :)

    OdpovedaťOdstrániť
  8. Anonymný28.3.13

    Mám presne rovnaké skúsenosti Veve. Peeling super a maska podľa mňa nie je maska, ale niečo veľmi riedke, tekuté s nepríjemne zanechávajúcim pocitom. Jej vyživovacie schopnosti som nepostrehla žiadne. Rovnako sa vraciam ku krémom od Essence :-)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem za komentár! Som rada, že máme podobné dojmy :-)

      Odstrániť
  9. Ten peeling vypadá zajímavě, ale mně vystačí peeling na tělo. To bych měla koupelnu plnou lahviček :D Ale po přečtení téhle recenze mě docela láká :)

    http://anesagill.blogspot.com

    OdpovedaťOdstrániť
  10. tak ja teda krémujem ruky niekoľkokrát za deň. Neviem si predstaviť, že by som si ich natrela raz za týždeň. Inak maska na ruky a peeling sú pre mňa novinky :)

    Jarná Giveaway

    OdpovedaťOdstrániť