nedeľa 23. júna 2013

Sally Hansen - Strengthener


Po niekoľkých lakových príspevkoch si dáme k nedeľnému obedu článok o starostlivosti o nechty. Asi pred pól rokom som si kúpila tento podlak Sally Hansen - Strengthener z rady Miracle Cure. Stál okolo 8€ a mal by byť určený pre "problémové" nechty, toto je uvedené v oficiálnom popisku:

  • zaistí o 50% pevnejšie nechty behom 3 dní
  • exkluzívne zloženie s mikro-minerálmi vyplní prasklinky a poškodenie
  • okamžite spevní nechty a ihneď zabráni štiepeniu a odlupovaniu nechtových vrstiev

Papier znesie veľa, no aká je realita?
Odkedy som si ho kúpila, som nepoužila iný podlak ako tento, takže myslím, že môžem spravodlivo hodnotiť. Vybrala som si ho preto, že by mal nechty spevňovať, ale najmä preto, že ma zbaví odlupovania nechtových vrstiev. Tie posledné tri slová ma nalákali, lebo to je asi jediná vec, čo ma na mojich nechtoch štve. A aj keď zo skúseností už žiadnemu spevňovaču neverím, svojej obľúbenej značke som ešte dala šancu.

Najprv som ho testovala ako klasický podkladový lak a moje nároky na podobný produkt spĺňa tak z polovice: rýchlo uschne (takže nezdržiava keď chcem lakovať farebne), veľmi dobre vyhladí povrch a ochráni pred zažltnutím nechtíkov. S výdržou manikúry mi nijak výrazne nepomohol, všetky laky som nosila tak tri - štyri dni a bohužiaľ ani si spevnením to nie je inak. Žiadnu zmenu alebo zlepšenie som si nevšimla a nechty sa mi po vrstvách veselo štiepia ďalej.
Pomedzi uvedené neúspechy som ho ešte používala aj ako "kúru", tzn. počas štyroch dní som si každý deň naniesla jednu vrstvu a už nepoužila nič iné. No opäť sa zázrak nekonal, dokoncasa lak začal šúpať a nevydržal ani deň. O spevnení si môžem nechať zdať, lebo nanesený samostatne mal problém sám so sebou :-)

Keďže už na začiatku som veľké očakávania nemala, nenastalo ani zdrcujúce sklamanie :-) a v pohode ho dopoužívam. Isté však je, že viac krát si ho už nekúpim.
Čo vyhovuje ako podlak vám? Očakávate od spevňovačov skutočné spevnenie alebo máte na svoje nechty iné triky? :-)


16 komentárov:

  1. toto neznášam na tých spevňujúcich lakoch, keď sa začnú ihneď šúpať. keď už nemajú "liečivý" efekt, nech aspoň držia, predsa len vrstva laku trochu vytvrdí necht. jediný, ktorý sa mi nelúpal bol od essence v striebornom obale, ale už sa nepredáva

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ja mám z takých lacnejších obľúbené tie dvojfázové od Miss Sporty, síce tiež moc nespevňujú, ale držia dobre. Aj samé aj pod farebným lakom.

      Odstrániť
    2. Tiež pôužívam tie dvojfázove od miss sporty. Nie su to žiadne zázraky, ale ako podklad sú fajn :)

      Odstrániť
  2. súhlasím, mám ho doma ale nič extra a hlavne za tú cenu!! tiež si ho viac nekúpim!!

    OdpovedaťOdstrániť
  3. veľmi tomu už neverím, skúšala som všeličo - vyživujúce, spevňujúce, s vlákienkami... nič mi nepomohlo... ak basecoat, tak taký čo, farebný lak aspoň udrží na nechtoch.

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Mně se teď začaly olupovat vrchní vrstvy téměř neustále, jsem z toho zoufalá a také nevím co s tím. Ty máš nehty krásné, jak to děláš, že ti vydrží, i když se olupují?

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Neviem, čím to je, ale predpokladám, že asi tým, že si ich lakujem :-) Dávam si podlak, 2-3 vrstvy farebného laku a nadlak - spolu to je celkom hrubý nános, tak aj tie krehkejšie špičky sú trochu ochránené.

      Odstrániť
  5. Baby ak sa vám šúpe vrchná vrstva nechtu všetkým odporúčam morskú soľ. Vyčítala som to niekde na nete a mne to funguje. Doma máme obyčajnú morskú soľ z DM. Ja si ju dám do mištičky, napustím vlažnú vodu a nechám v nej ponorené prsty asi 10 - 15 min. Nejakým spôsobom to spevní necht a tá vrstvička sa nerozširuje, ale odrastie. Robím to len raz do týždňa, pred tým ako si idem lakovať nechty. Na jednom prste mi už tá "šupina" odrástla, a druhý necht sa tiež blíži ku šťastnému koncu.
    Tiež som poskúšala kopu spevňovačov, a nič. Pomohla mi až táto kúra :D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Určitě zkusím, díky! :)

      Odstrániť
    2. Tak toto počujem prvý krát! Ja si morskou soľou tak akurát kloktám, keď ma bolí hrdlo, ale že by pomáhala pri štiepení nechtov je pre mňa novinka. Určite to však tiež vyskúšam, keď hovoríš, že tebe to funguje. Ďakujem za zaujímavý tip ;-)

      Odstrániť
  6. Ja nedám dopustiť na OPI Nail Envy! Je síce drahší, ale napr. na ebayi ho zasa nie je problém kúpiť za cca podobnú cenu ako tuto Sally. A čo je najdôležitejšie, podľa mňa fakt funguje - aj ja som mala kedysi problém s "vrstvením" nechtov a ich lámaním, čo teraz v podstate úplne pominulo! Okrem toho rýchlo schne, vôbec sa nešúpe, tiež sa dá použiť vo forme "kúry" alebo aj ako podkladový lak, hoci sa mi nezdá, že by dáko extra ovplyvňoval výdrž laku. Ale skutočne vyživuje a to je hlavné! :) Moja fľaštička už je takmer úplne vypotrebovaná (používam ho cca rok) a rozhodne si ho mienim kúpiť opäť. :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Po tomto už tiež dlho pokukujem a plánujem si ho kúpiť keď tento dopoužívam. Tak dúfam, že mi bude vyhovovať rovnako ako tebe a konečne sa tu na blogu objaví aj pozitívna recenzia na spevňovač ;-)

      Odstrániť
  7. absolutne suhlasim, mam fialovy Miracle Nail Thickener, ako podlaklad alebo nadlak ok, ale ziadny zazrak sa nekona.. cela 4 dnova kura dopadla rovnako odlupujucim lakom...a jedine posilnenie je to ze si lakujem.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Myslím, že Sally Hansen tieto zázraky moc nevie... aj keď teda sľubujú hory-doly :-), málo čo 100%tne funguje. Teda okrem klasických farebných lakov, tie mám moc rada.

      Odstrániť
  8. mám odskúšaný Calcium od Salvetky a ten dvojfázový od Miss Sporty (ten som našla u teba kedysi), pomohol mi ten kalciový, pomohlo mi, že si ako doplnok stravy dávam vitamíny, keď začnem vynechávať, ukáže sa to na pravom prostredníku a niekedy aj ukazováku (na iných nie :-D), ale je pravda, že ja mám aj dosť dosť dobrý genetický základ, tak to neviem až tak objektívne posúdiť :-/

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ono sa celkovo tieto výživy na nechty, podlaky a vlastne aj výdrž laku dosť zle posudzuju, je to hrozne individuálne. Ja mam teraz s doplnkami vyzivy pauzu, ale musim na to znova nabehnut, lebo situácia je neunosná :-)

      Odstrániť