štvrtok 22. augusta 2013

Porovnanie bielych lakov Catrice & Opi & Gabriella Salvete


Ako ste si iste podľa prvého obrázku všimli, dnes si dáme jedno rýchle porovnanie bielych lakov. Ja veľmi rada a často používam bielu ako podklad pre nail art, či neónové laky, ako špičku na francúzkej manikúre, ale nosím ju aj samostatne. Hlavne takto v lete je ideálna, lebo sa hodí ku každému oblečeniu a hlavne krásne kontrastuje s opálenou pokožkou.
No biele laky mávajú svoje muchy a býva zložité nájsť ten pravý.
Tak sa pozrite ako sú na tom moje sniežikové exempláre :-)

Ešte upozorním, že som lakovala bez podlaku aj bez nadlaku, na fotografii vľavo je vždy lak nanesený v jednej vrstve a vpravo sú vrstvy dve.


Catrice: Snow Motion!
Bol prvý čisto biely lak, ktorý som si kúpila a svojho času som ho používala naozaj rada, ale pravdou je, že to nie je žiaden zázrak.
Pigmentácia je slabšia, čo je vidieť najmä pri nanesení prvej vrstvy, tiež si tam môžete všimnúť celkom výrazné lysinky, ktoré spôsobuje tvrdší štetček a konzistencia laku. Tá je zvláštna, taká gélovo-krémová, pomerne hustá a núti vás lakovať dosť hrubé vrstvy, čo je zasa problém pri schnutí.
Konečný výsledok v dvoch vrstvách je síce postačujúci na nail art (lebo diery a nerovnosti ním zakryjete), ale na samostatné nosenie ho moc neodporúčam. Aj preto, že farba nie je úplne bielo skvejúca sa biela :-)))
Je dostupný v DM drogériách za cenu okolo 2,69€


Opi: Alpine Snow
Dlho som po tomto laku túžila, ale pri nákupoch Opíkov som vždy uprednostnila jeho farebnejších bratčekov :-) Nakoniec som si ho pred rokom priviezla z Prahy a som rada, že som to urobila. Pigmentáciu má najlepšiu zo všetkých troch porovnávaných lakov a mne sa s ním veľmi dobre pracuje. Na štetček som si nijako zvlášť zvykať nemusela a lakovanie išlo hladko aj keď malinké lysinky sa dajú všimnúť aj tu. Je skôr riedkejší, tekutejší a rýchlo schne, takže pridať ešte jednu vrstvičku na niektoré miesta by memalo prekážať.
Je dostupný aj v slovenských e-shopoch za cenu 9,90€ - 11,60€


Gabriella Salvete: No.148
Je môj najnovší prírastok do rodiny albínov a hneď som si ho moc obľúbila. Je to jeden z podarených, dobre krycích bielych lakov, ktorý nerobí starosti v žiadnej oblasti. Už v prvej vrstve je vidieť jeho výbornú pigmentáciu a aj keď občas nejakú nerovnosť vytvorí, druhá vrstva všetko bezpečne zahladí. Navyše má krásny lesk a je skutočne snehobiely.
Je dostupný v drogériách 101 a Teta, cenu mi prosím pošepkajte, nepamätám si presne.


Ktoré kriedovo biele laky vyhovujú najviac vám? A ktoré ste vyskúšali a nestoja za nič? ;-)

29 komentárov:

  1. Snow Motion som neskúšala, predsa len je mi ľúto dať toľko peňazí za biely lak. Catrice som mala už dávnejšie a máš pravdu, žiadny zázrak to nie je, ale za to GS som si obľúbila veľmi :) A my máme GS laky teraz v 101-ke v akcii za 2,29 ale čo stoja normálne, to netuším :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ja som si zasa povedala, že za taký čo veľa používam, dám aj viac, aj keď je to obyčajný biely ;-) A nakoniec som bola rada, lebo je dobrý. Aj keď ten GS ho potom porazil ;-)

      Odstrániť
  2. ja mám len nejaej pseudo značky (Juli Rosse) z Tety a nieje to najhoršie ... ale kúpim si asi GS, lebo OPI je pre mňa ako pre študenta ešte stále nedosiahnuteľná liga :-D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. To hej, Opi sú drahé a ak nie si blázon do lakov úplne, nie je ho treba. GS je rovnako dobrý ak nie aj lepší a hlavne lacnejší.

      Odstrániť
  3. Zatím mám vyzkoušený jen ten GS a starou Maybelline Mini Colorama. GS je super, s tím jsem taky spokojená, ale ta Maybelline strašně rychle zhoustla a mám pocit, že jsem ji musela lakovat vždy ve třech vrstvách..

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ten Maybelline som mala kedysi aj ja a tiež hňeď zhustol a ťahal sa ako žuvačka ;-) Bol na nič.

      Odstrániť
  4. já mám s GS výborné zkušenosti, jen mi přijde, že by mohl TROCHU rychlej schnout, ale nemůžu chtít všechno za v současné době v ČR 50 kč, takže asi 2€, dříve 79 kč (3€).. ještě jsem zkoušela výše zmíněnou miniColoramu, ten měl dobrou výdrž ale taky mi rychle zhoustl, před GS jsem dlouho používala staré vydání S-he, hodně rychle uschl, ale špatně se s ním lakovalo
    škoda, že většina drogerkovych značek stále nenabízí bílý lak, ikdyz se teď díky neonkam trochu dostal do popředí

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Úplne s tebou vo všetkom súhlasím. Ešteže máme GS, neónky by bež tejto bielej boli v lete smutné a priehľadné ;-)

      Odstrániť
  5. Doma mám len Catrice a používam ho ako podklad po ombré alebo pod neónky. Samostatne to nie je ono :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Mne sa ho tiež nikdy nepodarí nalakovať tak, aby mohol ostať bez nail artu ;-)

      Odstrániť
  6. to je nádhera, bílý lak nemám, ale asi si ho pořídím :)

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Supr! Vlastnim ten posledni a nenapadlo me lakovat ho samostatne, takze urco vyzkousim!!

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ten posledný je najlepší, tak sa nemusíš báť a nalakuj ho, bude vyzerať dobre ;-)

      Odstrániť
  8. na takýto príspevok sa chystám asi rok :-D a dobrú bielu som narazila až vtedy, keď Soňa zrecenzovala túto 148 od GS. dovtedy som kúpila tri zlé biele laky a používala ako bielu lak na francúzsku, ktorý mal ale nevýhodu že bol hustejší a zle sa lakoval.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Som ťa predbehla ;-) No rada by som si aj u teba prečítala, že aké máš skúsenosti - podľa toho čo píšeš asi pestré :-)

      Odstrániť
  9. predtym by ma nikdy nenapadlo kupovat si biely lak, ani neviem preco, ale teraz ked vidim toto white trio, zacinam o tom uvazovat:)biela na nechtoch vyzera fakt dobre a v kombinacii s nejakou neonkou na leto ako stvorene.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Neónky a biela k sebe určite pasujú! Ale aj samotná biela je na opálených rukách poriadne výrazná :-)

      Odstrániť
  10. Bílé laky mám jen dva a oba jsou od GS :) Jeden je přímo na francii a druhý je právě 148 a s tím jsem moc spokojená :) Oproti tomu "francouzskému" je opravdu sněhově bílý, "francouz" je taková špinavá bílá.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ono je možno tá biela na FM schválne menej výrazná aby pôsobila prirodzenejšie... Kto vie... Každopádne, ked už máš 148čku, nepotrebuješ iné ;-)

      Odstrániť
  11. Mám momentálně MAx facto Snow White od přítele. Sice s emusí dát 3 slabší vrtsvy, ale neschne dlouho, má nehustou konzistenci, nedělá bublinky a dlouho vydrží. Ale kdyby mi ho nekoupil šla bych do GS, ale přijde mi zbytečné mít 2 plné flakonky bílých laků :) Přeci jenom je lakuji jednou do roka :D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ja bielu samostatne tiež lakujem skôr výnimočne, ale ako základ pre nejaké zdobenie ju dosť využívam, takže určite aj tieto spotrebujem. Od Max Factor mám asi len tri laky, nemám moc prebádanú túto značku ale láka ma čoraz viac ;-)

      Odstrániť
  12. Já mám od Sally Hansen White On je takový nemastný neslaný. Až ho dodělám taky chci zkusit bílou Gabriellu :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Nad ním som dlho uvažovala, ale prečítaní dobrých recenzií na GS 148 som išla radšej na istotu ;-)

      Odstrániť
  13. Ešte by si ma potešila Vejka s fotkou bieleho laku zo sady H&M - Spring Nails.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Rada by som, ale skontrolovala som ho a je nenalakovateľný - hrozne mi zhustol :-(

      Odstrániť
  14. obdivujem ze sa ti chcelo lakovat 3x bielu...ja to moc nemusim vidno kazdu nedokonalost...osobne mam skusenost s pupou krasne kryje a potom len take lacne drogerkove laky...najnovsie mam coloramu od maybelline ale to je otras kvalita ako vodou riedeny a farba ako recyklovany zosit... :-(

    OdpovedaťOdstrániť
  15. Ále, nechcelo :-) no keď som chcela tie laky porovnať, tak som musela ;-)
    Pupu som neskúšala bielu, možno sa po nej poobzerám.

    OdpovedaťOdstrániť
  16. Anonymný20.6.14

    Ten třetí je prostě výherce, v nejbližší době si pro něj půjdu, dneska jsem ho prvně zahlédla a byla to láska na první pohled ;D Mají ho mimochodem tudíž i v Rossmannovi ;D

    OdpovedaťOdstrániť