nedeľa 4. augusta 2013

Tag - 15 divných vecí o mne

Dnes mám pre vás trochu netypický príspevok, lebo na mojom blogu veľa tag-ov nenájdete.
No tento sa mi u ostatných bloggeriek zapáčil a rozhodla som sa ho tiež absolvovať. Otázky sú zábavné, krátke, celkom ma bavilo ho písať, tak dúfam, že vás to bude baviť čítať :-)


1. Aká je tvoja prezývka, ktorú používa tvoja rodina?
V mojej rodine boli prezývky vždy obľúbené a každý z mojich súrodencov skôr či neskôr k nejakej prišiel.
Ja ako najstaršia som nebola výnimka, svoju prvú prezývku som dostala už v detstve a je zároveň tou najzvláštnejšou. Bývali sme vtedy na Morave a môj drahý otec ma ako škôlkárku volal "Francka", lebo som si vraj mala zobrať za muža nejakého Francka, čo bude mať vinný sklípek :-))) Taký bol plán :-)
Ostatné prezývky sú viac-menej bežné, odvodené od môjho mena: Niky, Nika, Verča, Verunka a vy ma poznáte ako Veve.

2. Aký máš zlozvyk?
Všelijakých podivných zvykov mám pomerne veľa, ale nenapadá ma žiaden, čo by bol vyslovene zlozvykom... nechty si neohrýzam, kľúče nestrácam, nefajčím... asi len pri obzeraní rozštiepených končekov vlasov viem pár chvíľ stráviť :-)

3. Máš nejakú fóbiu?
Výšok ako takých sa nebojím, ale z duše nenávidím a chytá ma panika so sklenených schodov. Architekti obchodných centier si asi myslia, že neviem aké umenie to je, ale videli ste po nich dôstojne ísť nejakého človeka?! Sama by som po nich dobrovoľne neprešla, to už nech sa radšej zaseknem vo výťahu :-)

4. Akú pesničku si najradšej spievaš?
Neviem či najradšej, ale najčastejšie sa mi v hlave prehráva nejaká brutálna odrhovačka z miestneho rozhlasu a pol dňa sa jej neviem zbaviť! No ak si mám začať spievať sama od seba, vo väčšine prípadov to je tiež už historický kus, pesnička 30. február od Iné Kafe, lebo ešte stále viem celý text :-)


5. Čo ťa dokáže vytočiť?
Rada si plánujem veci a činnosti a neznášam ak mi moje plány nevyjdu alebo ich musím meniť, to bývam trochu protivná, priznávam :-) Ale do nepríčetna ma bezpečne vytočíte ak mi budete hovoriť, čo mám robiť! :-)

6. Povedz jednu vec, ktorú robíš, keď si nervózna.
Veľmi sa snažím tváriť, že nervózna nie som, ale pravdepodobne sa pri tom dosť čudne kŕčovito usmievam.

7. Na ktorej strane postele spíš?
Keď ležím, muž je po mojej ľavej strane, bližšie ku dverám. Takže ja som tá na pravo.

8. Aký nápoj si objednávaš v reštaurácii/bare?
"Dobrý deň, presso s mliekom Vás poprosím!" :-)

9. Aký bol tvoj prvý plyšák a ako sa volal?
Tak toto si pamätám úplne presne. Mala som asi 3-4 roky a milovala som dvoch "plyšákov". Boli to veľké handrové bábiky s oranžovo-žltými copami, dvojičky, ktoré sa navyše podobali na mňa. A volala som ich tak, ako som v tom čase volala samú seba - Nika a Onika :-)

10. Aké kozmetické pravidlo doporučuješ a sama dodržuješ?
Ako nechtová bloggerka moc kozmetických pravidiel nemám možnosť doporučovať, jedno pravidlo však mám - olejčekujte si nechtovú kožičku! Jediná vec, čo mi funguje na pekné a zdravé nechty.

11. Akým smerom stojíš v sprche?
Vertikálne a hlavne sa snažím stáť v prúde vody ;-)

12. Vieš niečo zvláštneho so svojim telom?
Hýbať ušami, žmurkať ľavým okom a mám celkom ohybné prsty na nohách, takže si nimi viem podávať predmety zo zeme. Samé praktické veci :-)

13. Ktoré je tvoje naj nezdravé jedlo?
Samé o sebe nie je nezdravé, ale milujem kapustu (zelí) na všetky možné spôsoby a tá bohužiaľ býva prílohou alebo súčasťou meganezdravých jedál. Ach jo.

14. Akú frázu najčastejšie používaš?
Nenadávam, ale "do prčic" alebo "do pitvora" používam pravidelne :-) A ešte na označenie času je moje obľúbené "sto rokov" napr. ...som ťa nevidela, ...ti to bude trvať atď.

15. V čem spíš?
Otázka ako šitá na mňa, lebo doma som v tomto smere terčom posmechu. V noci som strašne zimomrivá takže mávam aj v takomto teple niekoľko vrstiev, navyše vrch pyžama vždy zastrčený v nohaviciach a nohavice v ponožkách. Nepredstavujte si to, prosím :-D


Myslím, že som toho na seba práskla celkom dosť ;-) a dúfam, že aj napriek mojim 15-tim divným veciam mi zachováte priazeň :-) 
Budem moc rada ak mi dáte do komentárov vedieť ako sa vám tag páčil, či máte aj vy nejaké čudné zvyky a ak ste tento tag tiež robili, poteší ma link na vašich 15 divných vecí, nech v tom nie som sama :-)


15 komentárov:

  1. Páni, tenhle tag je skvělej, asi si ho pujčím ;-)
    Jinak také umím hýbat ušima a nosníma dírkama :-D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Pokojne si ho požičaj ja budem len rada a prídem si ho zas ku tebe prečítať :-)

      Odstrániť
  2. nohami si podavam aj ja veci.. dialkove ovladanie, casopis.. a raz som poskladala lietadielko! :D dobre som sa zabavila, aj castejsie mozes na seba veci 'bonzovat' :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Vitaj, Katze :-) Ty teda riadne prázdninuješ, dlho som o tebe nepočula :-) A tešá ma, že si sa zabavila aj podľa mňa je tento tag podarený.

      Odstrániť
  3. Tá fotka je dokonalá! <3 A posledná otázka, resp. odpoveď ma neskutočne pobavila :D Ja som myslela, že som zimomravá, keď väčšinu roka spávam v ponožkách, ale vidím, že na teba sa nechytám :D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem :-) A potešilo ma, že teda nie som jediná, s podivným pyžamovým úborom. No nechcem ťa strašiť, ale vekom sa to ešte zhoršuje, mám to odpozorované na sebe :-D

      Odstrániť
  4. v zime som na tom podobne s pyzamom.. v lete vynechavam ponozky :P.. tag sa mi velmi pacil.. :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. To ja zas ponožky mať musím vždy :-) Ak je mi náááhodou teplo, radšej odhodím jedno tričko, ale ponožky nikdy :-)

      Odstrániť
  5. Jé, super tag. :)) Ten si možná taky napíšu, ačkoliv mě jinak míjí, tak tenhle mi připadá vtipný. :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Aj ja som sa naň preto dala, že sa mi videl ozaj smiešny :-) A u teba si ho určite prečítam! :-)

      Odstrániť
  6. moc povedený tag! :-) tvoje odpovědi jsou super a některé mě i pobavily, v dobrém slova smyslu samozřejmě. ;-) zřejmě si ho taky půjčím, mohu-li. a s tím pyžamem jsem na tom taky stejně. ponožky jsem odhodila teprve až teď, kvůli těm šíleným tropickým teplotám, jinak bez nich nedám ani ránu :-D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Budem sa tešiť na tag u teba, určite si ho nenechám ujsť, lebo to je jeden z mála čo ma baví :-)

      Odstrániť
  7. Super :D
    Veve, jaky pouzivas olejicky? :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Olejíčky som mala už všetky možné, ale v podstate mi pomáha čokoľvek v olejovej konzistencii. Mala som od Sally Hansen, ale ten mi prišiel moc riedky, tak som používala kokosový. Potom som prešla na klasický olivový a aj mandľový. Ten posledný je super, keď ho trošku zohreješ a dáš ako zábal na celé ruky - omladnú tak o 10 rokov.

      Odstrániť
  8. super článek! :) "sto let" používám také v řeči pořád a to i v kontextech, kde se to nehodí :D

    www.lorietta.cz

    OdpovedaťOdstrániť