nedeľa 19. januára 2014

Art de Lautrec - No.477


Dnes som si pre vás pripravila krátky článok o jednom pomerne netradičnom laku Art de Lautrec - No.477. Možno na prvý pohľad tak nevyzerá - poviete si, síce pekná, ale obyčajná svetlá tyrkysovo-modrá... No ak sa zahľadíte pozorne, možno vás na ňom zaujme to, čo mňa. Jemnučký, takmer neviditeľný shimmer. Je škoda, že napriek svojej výraznej ostromodrej farbe zostal trochu utopený v základnom laku. No mňa aj tak baví, veď koľko poznáte krémových tyrkysových lakov so shimmerom? Ja teda moc nie.. :-)
Blbé, je ale to, že nech som sa akokoľvek snažila, na fotkách tie drobučké trblietka dobre nevidieť... Aj som zaostrovala, aj fotky som zväčšovala aj okuliare mám nové... no možno len nemám dosť veľký monitor, tak mi budete musieť proste veriť :-)

S lakovaním to bola trochu otrava, alebo má takú hustejšiu pastovitú konzistenciu a dal sa nanášať iba v hrubších vrstvách, mne ich bolo treba dať dve. Kvôli týmto skutočnostiam aj pomalšie schol, takže nebyť spoľahlivého rýchloschnúceho nadlaku, asi by som sa hotovej manikúry nedočkala. Výdrž má úplne priemernú, trojdňovú.


Všeobecne mám laky od tejto značky rada, lebo v poslednom čase ma prekvapujú originálnymi odtieňmi (ešte minimálne dva vám ukážem), dobrým krytím a fajn cenou (tak do 3€).
Čo je ale nevýhoda, je ich dostupnosť - v mojom okolí sa, pokiaľ viem, nenachádzajú a kamenný obchod s dobrým výberom som objavila zatiaľ iba v Trenčíne. Inak by sa možno dali nájsť v menších súkromných drogériách... Ešte viem o jednom e-shope, no som naň nahnevaná, lebo bez súhlasu upravili a používali moje fotky z predchádzajúcich recenzií, takže odkaz sem dávať nejdem. Veď gúgliť vie každý.
No ak viete, kde inde sa nachádzajú predajné miesta tejto značky, budem rada ak mi dáte do komentárov vedieť.


20 komentárov:

  1. Anonymný19.1.14

    Moc hezká barva. Já bych takovou asi neunosila, maximálně někam na nějakou párty. Jinak modré laky moc nosit neumím. Ale je pravda, že včera jsem si po dlouhé době dala na nehty tmavě modrý lak od Catrice a celkem se mi to i dost líbí :) Akorát je škoda, že je hned hrozně vidět, když se někde začne lak odírat.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ja modré nosím zasa veľmi rada, niekedy aj niekoľkokrát za sebou nalakujem rôzne odtiene modrej :-) A práve tie tmavé sú moje najobľúbenejšie.

      Odstrániť
  2. Podobný barvičky mám teď delší dobu ráda :)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Essence mala asi 2 roky dozadu limitku Blossoms etc... a v nej bol jeden takyto svetlejsi a jeden tmavsi s fialovym podtonom, so shimerom. Su krasne, mam ich oba a velmi rada ich pouzivam. Ja mozem laky asi kazdej farby, tato modra je pekna, hoci znacku nepoznam. Poobzeram sa po nich, ci ich niekde v BA maju :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ano, tú kolekciu si pamätám, bola veľmi podarená. A máš pravdu, zložením boli moc podobné - teda, že to boli krémovky so shimmerom. Ale mám pocit, že ten jeden bol taký o dosť viac zelený, myslím, že som ho porovnávala s ChG - For Audrey.
      A Petalka nižšie v komentároch dala tip na BA - Polus. Mne sa tiež vidí, že drahý mi ich tam kedysi kupoval.

      Odstrániť
  4. U nas v BA ich maju celkom vela v takom malinkom stanku v Poluse. Ja mam od nich svetlo sedy (446) a milujem ho ;)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Vidíš, tak tie prvé dva od tejto značky som kupovala tam! A ja som si za ten svet nevedela spomenúť! Diky :-)

      Odstrániť
  5. To je překrásná barva. Musim si zapisovat odstíny, protože jak tak koukám, spoustu mi jich chybí. :) Třeba dnes jsem potřebovala tmavě modrou krémovou - a nemám. :D Mám tu asi čtyři podobný se shimmerem, ale krémovka nikde.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. To sa aj mne občas stane. V hlave nejaký nail art a keď prídem ku skrinke s lakmi a hľadám materiál - zistím, že nič, maximálne jeden :-) A to mi všetci tvrdia, že viac farieb ako ja mám lakov už neexistuje :-D

      Odstrániť
  6. takovéto krásné barvičky mě nikdy neomrzí a mohla bych jich mít doma milion. :-) moc ti sluší! ;-)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem! Ja si nejako nemôžem pomôcť, mne sa tieto svetlé tyrkysové viac páčia v zime na bledých rukách. Na opálených sú na mňa až moc ukričané :-) Ale na ostatných ma vždy potešia aj v lete :-)

      Odstrániť
  7. Podľa mňa je tá farba práve fakt nezvyčajná a originálna, možno je to aj tým, že veľa ľudí modré laky nenosí.. čo je ale škoda :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Moja reč! Ja mám modré nechty veľmi rada, či už takéto alebo aj tmavé odtiene.

      Odstrániť
  8. Anonymný20.1.14

    To je legrace - prave jsem vyhodila dva stare Lautrecy. Mela jsem je doma asi sest let a byly to me prvni laky, od kterych jsem mela osm barev ;-)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ja som si ich v poslednom čase obľúbila - na to, že je to u nás pomerne neznáma značka /a ťažšie dostupná/ sa mi podarilo naraziť na zaujímavé odtiene. Takže moja zbierka Lautrecov sa tiež bude rozširovať :-)

      Odstrániť
  9. Looks great , I like this kind o sky blue :)

    OdpovedaťOdstrániť
  10. Anonymný19.4.14

    Bratislava Polus v takom stanocku, tieto laky som objavila snad pred 3rokmi a hned ma uchvatili, nakupila som si zo 10 farieb a DOTERAZ su v perfektnom stave! tuto znacku lakov mozem fakt len a len odporucit.

    OdpovedaťOdstrániť