sobota 3. mája 2014

Yankee Candle - Salted Caramel & nail art

    V sobotné upršané ráno, ako je to dnešné, je najlepšie ani z postele nevyliesť :-) Poriadne sa zabambušiť pod perinu s dobrou knižkou, vylepšiť atmosféru zapálenou sviečkou a otvoriť si niečo sladké.


No aby sme nepriberali, môžeme to vyriešiť sladkým vonným voskom Yankee Candle - Salted Caramel. Je z minuloročnej jesennej kolekcie a ja som sa naň veľmi-preveľmi tešila. Zo všetkých sladkostí mám totiž úplne najradšej práve tie karamelové a karamel by som dávala snáď do všetkých koláčov. Ideálne namiesto čokolády, tú moc nemusím :-) Preto som bola pevne rozhodnutá, že sviečka najväčšej veľkosti v tejto vôni mi nesmie chýbať! Našťastie som sa ale neunáhlila a kúpila najprv vosk. A dobre som urobila.

Je to totiž vážne sila aj na mňa. Som na sviečky výrazných vôní zvyknutá, nikdy ma z nich nebolieva hlava a mám rada, keď ju je v byte naozaj cítiť. No tento vosk som vydržala mať v aromalampe len pokým sa nerozpustil a hneď som to musela zahasiť.
Áno, vonia reálne karamelovo, skutočne intenzívne a sladko, ťahavo, lepivo... no je v ňom niečo ďalšie, pre mňa dráždivé a hlavobôľové. Nie je to však vôňa morskej soli, ktorú by mal vosk tiež obsahovať. Po dlhšom skúmaní som prišla na to, že mi to pripomína trochu prihorené mlieko. A táto vôňa je teda asi málokomu príjemná :-)
Máte túto sviečku alebo vosk aj vy? Vonia vám? Či je tiež na vás prisilná?


Táto skúsenosť mi však karamel ako taký neznechutila a nezabránila mi urobiť si karamelové aj nechty! Tentoraz som nad nail artom dlho neuvažovala a celkom prvoplánovo použila obrázok z etikety. Namiesto celého kúska karamelového koláča s čokoládou a morskou soľou som si do týchto ingrediencií len namočila prsty.
Ako piškótový korpus/podklad som použila béžovú krémovku od OPI - Did You ´Ear About Van Gogh?,  300g cukru som upálila na karamel a naliala z fľaštičky mini laku H&M, kvalitnú čokoládu Essie - Little Brown Dress rozpustila vo vodnom kúpeli a rozotrela po povrchu. Nazáver posypala soľou z bielej akrylovej farby a hotovo :-)


Ktorá sladkosť je vaša najobľúbenejšia?
Máte takú, čo by ste mohli jesť tri krát do dňa? :-D


9 komentárov:

  1. tie nechty sú krásne :) ja mám veľmi rada sviečky, ale po chvíli mi to začne vadiť a rozbolí ma hlava.. rozmýšľam akú mám najobľúbenejšiu sladkosť - ale ja takú asi nemám, nič by som nedokázala jesť tri krát do dňa :D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem pekne za pochvalu! Mňa hlava bolí iba z tohto vosku, ten mi proste nesadol. Ostatné sviečky YC si fakt užívam. Skús si kúpiť nejakú jemnejšiu vôňu, napr. Fluffy Towels, Clean Cotton alebo Soft Blanket. To sú veľmi príjemné, subtílne vône.
      Karamel ani ja nejem tri krát do dňa :-) To by som vyzerala... :-) Ale mám ho fakt rada :-)

      Odstrániť
  2. Nehtíky k nakousnutí. :) No já miluju snad cokoli kokosového a poslední dobou bych mohla jíst pořád kokosovou Fidorku :D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Díky! :-)
      Ó áno, kokos mám aj ja strašne rada, hlavne vo forme keksíkov kokosiek. Mňam. Ale celkovo tieto exotické vône/chute môžem - banán, kokos, ananás, mango, mandarinka... :-)

      Odstrániť
  3. ALe teda ten vosk v amromalampe vyzera neskutocne chutne. By som ho aj zjedla :D YC som skusila, kupila na vianoce par voskov a vonia to velmi pekne. Jeden kusok mam aj na stole len polozeny a rozvoniava aj tak pekne.
    A nechtiky zaujimave :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. To máš pravdu, vyzerá krásne, až by ho človek chcel ochutnať :-) Ja si na YC pestujem pomerne slušnú závislosť :-) Aj teraz mi tu horí jedna sviečka a voskov mám tiež neúrekom. Vosky sú super, že ich stačí na chvíľku zapáliť a krásne prevoňajú byt a možeš vyskúšať, či budú vyhovovať.

      Odstrániť
  4. teraz si musím ísť dať karamelovú čokoládu, aspoň kocku :-D ja dávam do lampy polovičné množstvo týchto voskov, ale je pravda, že ani to niektorým nezabráni, že sú príliš prevoňané :-/ a najobľúbenejšia sladkosť? Rumba, Chupa Chups a Tic Tac :-) dobre, teraz aj Jelly Beans :-)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ja ich tiež nedávam celé, vacšinou tak jednu tretinu, tak ako som odfotila :-) Na tento to bolo dosť. Je to silná vôňa. Inak moj drahý kupuje tic-tac na kilá a v každom vrecku, v každej taške, bunde, nohaviciach... mu to hrká :-)

      Odstrániť
  5. Anonymný2.6.14

    Pekné to je. Vidno že máš pre to cítenie. Esteticky, aj precíznosť práce. Tak dúfam že sa neurazíš (čisto z lingvistických dôvodov) keď napíšem že ma zarazilo: "zabambušiť" resp. "Poriadne sa zabambušiť...".Ja žijem v Bratislave a hovoríme "musím sa zababušiť" teda bez toho M. Kde sa to hovorí s M? :-)

    OdpovedaťOdstrániť