sobota 25. októbra 2014

Autumn Challenge: Falling leaves

Na našej jabloni je ešte stále kopa neopadaného lístia, takže dnešný príspevok je pre mňa mimoriadne aktuálny. A mohol by sa kľudne volať "lístie kam až dovidíme" :-)


Takže tému z mojej jesennej challenge - Falling leaves som poňala veľmi jednoducho a jednoznačne. Lístočky v rôznych farbách som namaľovala jeden za druhým v pravidelných rozostupoch a obtiahla bielou akrylovou farbou s použitím tenkého štetčeka. Celé mi to nakoniec pripomínalo nejakú potlač na látke. No skôr na záves než na šaty :-)

Ako podklad som zvolila lak Art de Lautrec - No. 470, ktorý má taký zvláštny, ale moc príjemný odtieň. Nie je to výrazná farba, ale ani vyslovene pastelovou by som ju nenazvala. Skrátka niečo medzi :-) Lakoval sa najprv dosť hrozne, lebo bol moc hustý, tak som do neho musela kvapnúť trochu thinneru. Potom už všetko šlo v pohode a hladko - stačili dve vrstvy, schol primerane rýchlo a manikúra mi vydržala tri dni.


Úprimne priznávam, že dnes nemám múzu na písanie dlhých článkov a navyše k tomuto nail artu nemám ani žiaden príbeh. Proste listy.

No ak by vám tohto jesenného motívu bolo málo, určite pozrite na blog k Alici, ktorá sa pustila do challenge spolu so mnou. Jej článok a nail art nájdete TU.

A ak sa chcete aj vy zapojiť do tejto témy, vytvorte svoj nail art a pošlite mi link alebo rovno fotku na adresu nailsmaniac@centrum.sk.
Bude mi potešením pridať váš výtvor do tohto článku! :-)


10 komentárov:

  1. Fotky mluví za vše, Veve :) Je to moc krásný.

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Tiež máme ešte dosť lístia na ovocných stromoch, úplne holé sú len orechy. A hej, v náhľade to aj mne pripomínalo vzor látky. Tým oranžovým podkladom som si nechty pekne rozveselila :-)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Aj sused má už orech holý, vždy na ňom pozorujem ďatla, čo tam chodí ťukať do kmeňa :-)

      Odstrániť
  3. Krásný nail art, povedlo se moc Veve :)

    OdpovedaťOdstrániť
  4. musím sa priznať, že som si musela najprv prečítať, čo je vlastne na obrázku, ale aj tak tá oranžová je veľmi pekná:)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Nevadí, ani mne samej to z diaľky nepripomína nič konkrétne ;-)

      Odstrániť