utorok 2. novembra 2010

home manicure part I.

Domácu manikúru si jednoducho urobíte doma. Rezervujte si na to tak jednu hodinku. Ja si ju zvyčajne robím cez víkend, keď mám viac času. Moje nechty si troška oddýchnu od lakov a zároveň ich dostanem do formy - práve preto, aby na nich farebné lakovanie pekne vyniklo.

 

V prvom rade odstráňte starý lak kvalitným odlakovačom, ktorý neničí a nevysušuje vaše nechty, naopak pokúsi sa ich posilniť. Mne sa najviac osvedčil postup, keď vatový tampón namočený v odlakovači nechám najprv tak 20 sekúnd pôsobiť na nechte. Rozleptá sa tak najprv použitý top coat a potom mi stačia dva ťahy a starý nános laku je fuč.

 

Pripravte si teplú mydlovú vodu a aspoň na 5-10 do nej nechty ponorte. Ja sa snažím vydržať dovtedy, kým je voda teplá. Nechty, kožička okolo nechtov a aj pokožka celých rúk sa teplom zvláčni a pôsobením mydla odmastí a očistí.


 Potom ich osušte a pomocou tyčinky opatrne zatlačte jemnú kožu okolo nechtov. Na to používam pomarančové drievko, alebo tzv. kopýtko, ktoré vidíte na fotke. Určite nezabudnite na olejček, ktorý jemnou masážou môžete votrieť do nechtového lôžka. Na záver použite nejaký mastnejší výživný krém a relaxujte, kým sa prípravky nevstrebajú. Ideálne však je, urobiťtento postup večer, natiahnuť si bavlnené rukavice a ísť spať.

 

Na záver použite nejaký mastnejší výživný krém a relaxujte, kým sa prípravky nevstrebajú. Ideálne však je, urobiť tento postup večer, natiahnuť si bavlnené rukavice a ísť spať. Ráno sa zobudíte s krásnymi rukami a nechtami, ktoré sú pripravené na lakovanie. Ale o tom až v ďalšej časti :-)

Prípravky, ktoré používam nájdete TU a TU


 PS: Prosím, odpustite mi moje zažltnuté nechty - nechcela som čakať s týmto postom dokým mi odrastú. Vlastne je možné, že by tak článok vôbec nevznikol :-)

7 komentárov:

  1. SUPER fototutorial ako to ze ty mas vzdy take uzasne fotky?? :)
    Ja zvacsa riesim odmacanie nechtov tak celotelovo, vo vani.. :)inak, mozno neuveris, ale vcera som myslela na to, ze spravim nejaky prehlad naj kremov na ruky.. :)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Nádherné fotky, jako vždy ;) Já bych se akorát bála toho mýdla, že mi ty ruce moc vysuší. Mám je teď (když je zima) suché až až a ještě se mi dělají záděrky, i když je pořád mažu, tak aby jim to spíše neuškodilo.

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Hi girl, I love your blog so I tagged you!

    Check out: http://melaniesnailpolish.blogspot.com/2010/11/one-lovely-blog-award.html

    With Love Melanie

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Moc pěkné :) Ty mýdla mám taky :D:D Musím je vyzkoušet :)
    Jaký používáš base coat?

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Ježiši, to jsem ale tele! Místo toho abych klikla na níže uvedený odkaz, tak se Tě ptám, jaký používáš base coat :D

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Já to tady miluju. Hned jdu na to!

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Babs: Ďakuje, fotí to vždy priateľ. O krémikoch si rada prečítam :-)
    Mína: Ja suché ruky nemám, takže mne to vyhovuje. Ale môžeš vyskúšať napr. tie olejové guličky do kúpeľa. To by mohlo fungovať.
    Melanie: Thanks, Melanie. I´m happy :-)
    An: Aj o base coats bude niekedy samostatný príspevok :-)
    yay!: Som rada, že sa ti tu páči.

    OdpovedaťOdstrániť