pondelok 23. mája 2011

essie - Steel-ing The Scene & flormar - No.64

 

Dnes mám pre Vás dôkaz, že nie všetko drahšie a značkové musí byť zákonite aj kvalitnejšie. Oba tieto laky som si kúpila kvôli ich originálnej farbe a tak trochu aj preto, aby som ich mohla porovnať :-)

Essie - Steel-ing The Scene sa mi odtieňom veľmi páči. Je to taká kovová hadia koža so zeleno-sivým podtónom a na nechtoch vyzerá naozaj krásne. S konzistenciou a lakovaním je to už však horšie... Na plné krytie je potrebné naniesť tri vrstvy a prekvapí Vás neuveriteľne tekutý lak, s ktorým sa dosť zle pracuje. Uteká a rozlieva sa k okrajom nechtu, takže treba lakovať tenšie vrstvy. Celkový dojem navyše trochu kazia stopy po štetčeku a tých je aj na mňa priveľa. Na fotke ich nie je až tak vidieť, ale verte mi, prúžkov je neúrekom.

Ak oželiete značku a uspokojíte sa s nie totožným ale veľmi podobným odteňom, siahnite po Flormare - No.64. Je oveľa viac "user friendly" a lakuje sa s ním ako v rozprávke. Kryje v jednej hrubšej alebo dvoch tenších vrstvách, prúžkuje tak minimálne až skoro vôbec :-) a bleskovo zaschne.

Ak by z týchto dvoch fľaštičiek niekto naklonoval lak s farbou Essie a kozistenciou Flormaru, bol by výsledok dokonalý...
Máte aj vy vo svojej zbierke lak, ktorý Vás uchvátil farbou, ale sklamal konzistenciou? Ak áno, kľudne sa požalujte :-)

9 komentárov:

  1. Jj, mě Essie taky štval tou konzistencí, proto jsem ho dala pryč :-) Flormar se mi líbí víc i barevně.

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Anonymný23.5.11

    Škoda, ten Essie je barvou jinak tak hezký! Měla jsem ho kdysi na wishlistu a pak jsem ho z uvedených důvodů vyškrtla :(

    OdpovedaťOdstrániť
  3. I really like the Flormar. A few days ago I tried to recreate a golden look like this. It turned out okay but No. 64 is awesome!

    OdpovedaťOdstrániť
  4. jeej tak toto vyzera fakt efektne!! ja som este essie lak ani nemala:)

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Mne sa farbou viac páči Essie, ale je strašná škoda, že sa s ním tak hrozne lakuje :-(

    OdpovedaťOdstrániť
  6. ten Essie uz vo flasticke vyzera, ze je problematicky. Farbou sa mi paci viac ako Flormar, no je zbytocne mat pekny odtien laku, ktory sa neda pouzivat (uz sa mi to tak par krat stalo)

    OdpovedaťOdstrániť
  7. fuhuuu, dokonala farba laku na nechty...sanka dolu :-O

    OdpovedaťOdstrániť
  8. kde dostanem ten flomar?

    OdpovedaťOdstrániť
  9. suzinqa: Bývajú v stánkoch v obchodných centrách. Podrobnejsie si kukni tu:
    http://www.flormar.cz/kiosky.php

    OdpovedaťOdstrániť