sobota 20. júla 2013

Sally Hansen - Cuticle Eraser + Balm

V starostlivosti o nechty sú pre moje pazúriky najdôležitejšie rôzne "mazátka" na kožičku. Sú výborné proti záderom, suchému okoliu nechtov a mám overené, že ak túto oblasť nezanedbávam, rastú mi nechty naozaj pevnejšie, zdravšie a menej sa lámu. Vyskúšala som veľa prípravkov, no obľubujem najmä čisté bambucké maslo, ktoré mi skutočne pomáha a vyhovuje mi aj svojou konzistenciou.

Občas sa však nechám zlákať aj na nejakú novinku, zaujímavejšie zloženie, pestrejší obal, či výrobok od mojej obľúbenej značky. Ako napríklad tento krémik Sally Hansen - Cuticle Eraser + Balm, ktorý obsahuje výťažky z uhorky a bieleho čaju.


Podľa popisu by mal odstraňovať suchú nechtovú kožičku a zároveň hydratovať v jednom kroku. Určite aj preto je tento produkt dvojfarebný, zeleno-biely, v tvare  roztomilej špirálky. No, moja už taká roztomilá nie je, pretože balzam používam často a rozpatlala som ho :-)
Konzistenciou je pomerne zvláštny, taký pastovitý a silne mi pripomína rozmočené mydlo. Nie je priveľmi mastný a dokonca sa ani teplom rúk neroztápa, to znamená, že kam ho nanesiete, tam aj zostane. Ja si ho vždy vmasírujem do okolia nechtového lôžka a nechám pôsobiť buď cez celú noc, alebo len nejakých 15 minút a potom zmäknutú kožičku pozatláčam pomarančovým drievkom, umyjem a dokončím manikúru.

Musím uznať, že suché šupinky z nechtov naozaj odstraňuje dobre a ľahko s ním dosiahnete hladký povrch nechtov aj tesne pri kožičke. Hydratuje tiež obstojne, je pravda, že pri pravidelnom používaní moje prsty vyzerajú lepšie, zádery sa mi skutočne nerobia a kožička nerastie tak besne ako zvyčajne ;-) Navyše mi veľmi príjemne vonia, cítiť z neho hlavne tú uhorku.
Nespravil síce pre rast a pevnosť mojich nechtov toľko, čo dokáže bambucké maslo, ale to nemá ani v popise práce, takže mu to nevyčítam.

Pre mňa je toto jeden z produktov, ktorý splnil, čo deklaruje na obale a som za to rada a rada ho používam.
Aké mastičky na nechty máte vy? Pomáhajú vám, alebo považujete tento krok pri manikúre za zbytočný?


18 komentárov:

  1. Ja mám niečo podobné od Saloosu, tiež je to fajn, aj keď žiadny zázrak, ale aspoň problémy so zádermi vďaka nemu nemávam :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ja som mala bambucké maslo od Saloosu a tiež v pohode, ešte si ho určite niekedy kúpim.

      Odstrániť
  2. Tak cuticle balm jsou urcite neco, co by mely vsechny, co pecuji o sve nehty mit. Tenhle zni docela zajimave. Ja teda nedam dopustit na Blue Cross Cuticle Remover a hydratovani s nehtovymi oleji, ktere zpevni nehty, takze se mi vubec nelamou (a asi vis, jak dlouhe je mam ;) ale mozna vyzkousim i tohle lakadlo :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ja týchto mazátok na nechty spotrebujem naozaj dosť, tak sa poobzerám aj po tom tvojom obľúbenom ;-) Zato olejček používam len sporadicky, ale keď hovoríš, že sú zodpovedné za dĺžku tvojich nechtov, asi sa nad sebou zamyslím :-)

      Odstrániť
  3. Akurát minule som tento zázrak okukávala v drogérke. Ja mám dva takéto "balzamy"... jeden z Avonu (už dosť dlho:D) a druhý z DMky z Alverde. Musím povedať, že mám radšej olejčeky, lebo z týcho balzamov mi vždy ostane vrstva okolo kožičky. A na odstraňovanie kožičky mám z Essence Fast Cuticle Remover :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Vidíš a mne práve preto viac vyhovujú balzami a krémiky, mám pocit, že sa dlhšie udržia na nechte a tým aj dlhšie pôsobia :-)

      Odstrániť
  4. ha... zrovna mi dochází mavala cuticle remover, takže by se mi třeba tohle hodilo? jsem si myslela, že si koupím cnd... no ale jestli má tohle spirálu, tak to nevím, jestli tomu odolám. což by mě tedy jen tak mimochodem zajímalo, jestli tohle mají i v našich drogériích, jsem tam vždycky viděla akorát tak laky SH, ale zase jsem nikdy nijak extrémně nic nehledala.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ach, vieš ako dlho im mám na zozname CND? Veľmi dlho ;-) Keď toto dopatlám, už ho musím vyskúšať. Či ho máte aj u vás, to neviem... my máme celý stojan v DMku, tak tu sa dá zohnať v pohode. Keby si ho moc potrebovala a neobjavila, kľudne napíš.

      Odstrániť
  5. Jsem tak ráda, že jsi o tomhle přípravku napsala, protože okolo toho chodím už dlouho, ale zatím jsem se neodvážila. Teď už tomu teda nic nebrání. :) Přiznám se, že teď nepoužívám žádný mastičky, jen fix od Essence a olejíček. Dřív jsem měla od Sally Hansen mastičku, už nevím název, ale byla v takovym stříbrnym kalíšku a sice byla fajn, ale nevyhovovala mi vůně, byla to spíš taková kašička a už bych asi nemusela. :) Tohle ale zkusím.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Super, moc ma teší, že sa ti článok hodí. Po tom striebornom kalíšku som tiež pokukovala a nakoniec som si vzala toto, u mňa zvíťazila tá uhorková voňa :-) A aká je tá fixka od Essence?

      Odstrániť
  6. Podobný výrobek (taky taková zeleno-bílá spirálka v kalíšku) jsem viděla u Alverde v DMku a říkala jsem si, že to vypadá zábavně, ale že to nejspíš nebude k ničemu :D Tak se k tomu ještě vrátím a přečtu si aspoň etiketu, co kdyby to deklarovalo podobné účinky jako tohle mazátko od SH? Tu sice v drogerce vídám taky, ale tohle konkrétně ne.
    Verunka

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Alverde špirálku som tiež zaregistrovala, ale nejako bližšie som neskúmala. Je v trošku menšom balení, tak sa isto hodí na vyskúšanie :-)

      Odstrániť
  7. Já se teda přiznám.. žádný takovýhle krém nebo balzám nepoužívám.. a docela se stydím teda:) ale asi budu muset začít, protože ruce v práci dostávají pořádně zabrat.. a v období, kdy nemůžu mít nalakované nehty to bude asi dobrá péče, nebo tedy.. alespoň nějaká:) musím se po nějakém poohlédnout:)

    OdpovedaťOdstrániť
  8. a hele, ono to u nás je? já myslela, že je no nějaká novinka v cizině. nedávno na to někdo pěl chválu na americkém(?) blogu. tak mrknu v drogérce

    OdpovedaťOdstrániť
  9. Já na nehtovou kůžičku a na posilnění nehtů už dlouho používám balzám od Saloosu. Je skvělý, nemám mu co vytknout!

    OdpovedaťOdstrániť
  10. Klasický olivový olej :)

    OdpovedaťOdstrániť
  11. ďakujem za tip, Veve. po zhliadnutí videa o starostlivosti o kožičku u Parokeets som premýšľala, kde by som takúto srandu zohnala. lenže ja som tvor lenivý googliť a pátrať, že kde a čo zoženiem v našich končinách, takže ďakujem, že si o tejto vecičke napísala, určite si ju zaobstarám a odskúšam

    OdpovedaťOdstrániť
  12. Ja používam ricínový olej + Sally Hansen Sérum nailgrowth Miracle® = každý večer po odlakovaní nechtov, ak niekam idem resp. ak mám nechty nalakované tak olejujem okolie nechtov olejom Ryor .... mala som otarné nechty a mám pocit že pravidelná takáto starostlivosť fakt funguje :) ... takže vyskúšajte papa

    OdpovedaťOdstrániť