nedeľa 10. augusta 2014

ikat print nail art

Nejako som sa v poslednom čase rozbehla s písaním príspevkov :-) chytil ma znova nail art, takže dnes tu máme ďalší môj kreslený výtvor.
Tetoraz som si urobila nechty s potlačou zvanou "ikat", ktorá zďaleka nie je novinkou, ale celkom teraz frčí. Pôvodne ide o indonézsky spôsob farbenia látky, niečo obdobné ako batika. Vznikajú tak krásne pestrofarebné vzory, ktoré sa dajú pomerne jednoducho preniesť aj do manikúry.


Ja som si tentoraz urobila nechty v mojej obľúbenej kombinácii fialovej s fialovou :-)
Túto už tak peknú dvojicu som doplnila broskyňovou a bielou. Ako základ som použila jemnučko lilavý lak Essie - French Affair, ktorý som nalakovala na všetkých desať v dvoch vrstvách. Kde-tu som naniesla fľiačik tej broskyňovej (Bourjois - Melon) a zobrala si akrylovú farbu v tmavom, fialovo-modro-atramentovom odtieni. Obrysy oranžových škvŕn som zvýraznila tenkými čiarkami a nakreslila tak nepravidelné okraje. Potom stačilo už len niekoľko ťahov bielou farbou do vnútra vzoru a je to.


S výsledkom som bola celkom spokojná, aj keď som si mohla dať lepší pozor pri výbere štetčeka... Nemala som ho totiž od minulého tvorenia čistý, bol trošku ulepený a robil hrubšie čiarky ako obvykle.
Veľmi rada si robím nechty, ale upratovať po tejto činnosti a ešte aj čistiť štetce je neskutočne otravné :-)
Čo po sebe neradi upratujete vy? :-)


13 komentárov:

  1. Tak tieto sú ozaj krásne. Bourjois má krásny odtieň :-)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem! Ešte som ho samotný neskúšala, len do dvoch nail artov a pripadal mi trochu hustejší, tak uvidíme. Ale odtieň je pekný, to máš pravdu :-)

      Odstrániť
  2. Nádhera!
    http://chickflickcherry.blogspot.cz/2014/08/giveaway.html

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Chcem mať tvoju šikovnosť! Presne takéto len v iných farbách (fialovú na nechtoch veľmi nenosím) by sa mi páčili na blížiaci sa Grape.. možno sa skúsim inšpirovať :)) A ja nerada umývam štetce, to je strašne otravné, ale nemám na výber, lebo zas špinavé by som ich nezniesla :D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ale joj, veď to chce len trochu cviku. To by si určite zvládla! :-) A na Grape by sa stopro hodili, vyskúšaj.
      Tak pri štetcoch na tvár sa tomu čisteniu nevyhneme, to proste musí byť. U týchto nail artových je to fajn, ani z neumytých sa mi vyrážka na nechte neurobí :-D

      Odstrániť
  4. Fialová s fialovou je dobrá kombinace - taky mám ráda. :D
    Za mě úžasný výtvor, protože tohle jsou přesně moje barvy. ♥

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Dokonalost, píšu si na list, že tohle musím taky vyzkoušet. Barvičky jsou jedna báseň :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem! Inak ja som tento vzor mala hrozne dlho na zozname vecí, čo chcem vyskúšať, kým som sa odhodlala :-) Budem rada ak to tiež skúsiš a rada si to u teba pozriem :-)

      Odstrániť
  6. Nehtíky se mi líbí :) No teď si nevybavuju, co po sobě uklízím nejmíň :)
    veru-life.blogspot.cz

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Tak to ma teší, že sa páčia! Ja asi len tie štetce, na ostatné som puntičkár :-)

      Odstrániť
  7. Prekrásna mani! Trocha závidím šikovnosť a to, že u teba tento vzor vyzerá luxusne. Ja som niečo podobné skúšala niekedy pred rokom a vôbec sa mi to na mne nepáčilo. Možno bol problém vo farbách, ja som volila zeleno-čiernu-neviemakú. Tvoja kombinácia je krásne hravá a veselá. Možno to znova skúsim :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Nemáš čo závidieť, naozaj je to hlavne o tréningu :-) Ja som pri tomto vzore siahla radšej po overených farbách, lebo ikat sám o sebe je výrazný, tak som nechcela aby to bolo moc divoké. Kludne vyskúšaj ešte raz, veď keď sa nepodarí, je ľahké to odlakovať :-) Ale myslím, že v takých jemnučkých pastelových farbách s bielou by to mohlo vyzerať veľmi pekne.

      Odstrániť