nedeľa 16. novembra 2014

Autumn Challenge: Thousands of candles

Tak opäť je čas posunúť sa v mojej Autumn Challenge zasa o kúsok ďalej.
Konkrétne k predposlednej jesennej téme venovanej sviečkam.
Tie k tomuto ročnému obdobiu proste patria - jednak sme mali Sviatok všetkých svätých a určite každý z vás aspoň jeden kahanček zapálil... a druhak si neviem sychravý november bez príjemnej atmosféry vyvolanej vonnou sviečkou ani predstaviť:-)

Samozrejme, narážam na moje obľúbené poklady od Yankee Candle :-) A keďže sa tieto legendárne sviečky stali popri lakoch mojou ďalšou vášňou, rozhodla som sa im venovať tento článok a deviaty nail art v challenge.


Inšpiráciou mi bol môj nedávny nákup, ktorý som si domov priniesla v štýlovej papierovej taške s rozkošným logom tejto značky.
Kombináciu sivej a bielej úplne milujem a doplnená červenou farbou jednoducho nemá chybu. Takže bolo rozhodnuté!

Na celú plochu ukazováčika som nalakovala bielu Gabriellu Salvete - No.148 a z akrylových farieb som si namiešala jemný odtieň sivej. Nebudem vám klamať, netrúfla som si celý dlhý nápis "Yankee Candle" vopchať na jeden necht, tak som sa rozhodla len pre začiatočné písmenká. Zato som si ale dala záležať na čo najpodobnejšom fonte písma a tam, kde mi ostalo miesto, som šupla trblietavé kamienky.
Ďalší prst, prostredník som zvolila červený a použila lak Nubar - Sensual Red. Potom som pozbierala odvahu :-), vzala bielu akrylovú farbu a tenký štetec a snažila sa prekresliť rozkošné logo - obrys sviečky so srdiečkom vo vnútri. Myslím, že sa mi to podarilo a vyzerá celkom verne :-)



Ostatné nechty som už poňala abstraktnejšie. Na prstenník a palec som vytvorila nepravidelný pásikavý vzor s použitím dvoch odtieňov sivej od Essence - Got a Secret a Fivepocket Grey. Plus už spomínané laky v červenej a bielej farbe. Veľmi pekne toto spojenie zjednotilo manikúru do ladiaceho celku a dodalo trochu retro nádych.
Malíček som už nechcela komplikovať a tak som naň iba naniesla ten tmavší lak zo sivých a prilepila kamienok v tvare takej zahnutej slzičky. Nápadne sa totiž podobala na plamienok sviečky.

Podľa mňa to vypálilo celkom pekne a ja som sa z týchto nechtíkov moc moc tešila. Síce nie všetci chápali, čo to mám vlastne na nechtoch, ale všetkým sa to páčilo :-D

Ak si rozkliknete článok aj ďalej, nájdete zopár fotiek z mojej zbierky sviečok a vonných voskov a kde-tu sa mihne aj môj dnešný nail art.


Do sviečkového zátišia som naukladala sviečky, ktoré mi doma aktuálne rozvoniavajú a vosky, ktoré som ešte nestihla vyskúšať. Hlavne tých voskov je dosť, ale pracujem na tom - tých vyskúšaných/rozbalených mám poodkladaných asi rovnako veľa :-)



Veľké sviečky si väčšinou vyberám v takých jemnejších nenápadných vôňach, ktoré sa mi nezunujú rýchlo a dajú sa páliť v každom ročnom období a v podstate milujem každú jednu z nich. No a zrovna tá zapálená, melónová je úplne dokonalá!
Mojim najnovším úlovkom je vianočná vôňa s názvom Christmas Eve. Zatiaľ som ju ešte nemala zapálenú, šetrím si ju až začne advent, ale očuchávať ju chodím pravidelne :-) Mám radosť, že nie je moc škoricová, skôr vonia ako sušené ovocie - brusnice, čerešne, višne... mňam!


Vonné vosky do aroma lampy sú výborná vecička. Niektoré voňajú dokonca intenzívnejšie ako sviečky a používam ich, keď nemám čas páliť niekoľko hodín veľkú sviecu. Mám ich hromadu a väčšinou si ich nakúpim z každej novej kolekcie. Je to fajn spôsob ako vyskúšať všetky vône a neprísť na mizinu :-) A ak sa mi nejaká vôňa moc zapáči, viem do čoho idem a pozháňam si ju aj vo väčšom balení.


Ešte obľubujem aj tie maličké "sampler" sviečky - na fotkách ich mám schované v krabičke. Na to, aby ste ich mohli používať, potrebujete nejaký menší svietniček, lebo samotné by sa roztopili a tiekli. Nevoňajú veľmi silno a preto ich mávam v spálni. Krásne a hlavne jemne prevoňajú celú miestnosť, ale nie tak moc, aby aróma prekážala.


Tak toľko k dnešnej téme... Dúfam, že vás článok nenudil, keď nebol o nechtoch a nail arte :-)

Budem rada, ak sa mi pochválite, ako sa vám sviečky Yankee Candle páčia, či nejaké máte, prípadne či ste v mojej zbierke zahliadli nejakú vašu obľúbenú vôňu ;-)


23 komentárov:

  1. Wow,peknaa zbierka! Tiez som maniak na YC, zatial mam 11 sviecok a kopec voskov,ale planujem v najblizsej dobe kupu dalsich voni-brusim si zuby na tie nove,vianocne. A ja mam najradsej vone Sugared apple, Fireside treats, Vanilla chai, Sandalwood Vanilla, Salted Caramel...Ak sa mozem opytat, kde YC kupujes/objednavas? Diky :) A nailart samozrejme paradny ako vzdy :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Tak sa moc teším, že stretávam podobnú závisláčku :-) Ako pozerám, máš radšej tie silnejšie sladké vône. Mne napr. Salted Caramel moc nevoňal, ale Sugared Apple som mala a bola to nááádhera :-) Ja sviečky kupujem na yankeesviecky.sk a potom tiež v Panta Rhei. A tak rôzne, väčšinou keď neikam cestujem, donesiem si namiesto suveníru buď lak alebo sviečku :-)

      Odstrániť
    2. Ano,ja som skor na tie "jedle"-koreniste,vianocne vone. Minule som robila taku vacsiu objednavku z YC stranky a rozhodovala som sa medzi Honey and spice a Salted caramel...no a zrovna vtedy si Ty vyhodila ten clanok o Salted c.,tak som sa nakoniec rozhodla pre Honey a spice a karamel som si kupila len ako vosk,no ale chyba :D Som do neho uplne zblaznena a aspon viem,co si idem najblizsie kupit ako sviecku :D Ja zas moc nemusim tie ovocne vone, vonaju mi tak slabo, nevyrazne...Inak teraz zrovna palim vosk Red apple wreath. No,sibe mi z toho ako vidis :D

      Odstrániť
    3. Tak to ma mrzí, že som ťa vtedy od toho karamelu odradila. Ale každý máme iný nos .-) Pritom ja skutočný karamel úplne milujem, tak som sa aj na túto sviečku moc tešila, ale na mňa bola proste moc silná. Ja mám zasa najradšej vône exotického ovocia - Pineapple Cilantro, Bahama Breeze, Pink Dragon Fruit, Honeydew Melon. Teraz mám v lampe novú Wild Fig. A tiež mám rada kvetinové a teké tie púdrové, čisté vône. No presne opak teba :-)

      Odstrániť
  2. A to jsem si myslela, že těch YC vosků mám moc :D parádní sbírka :)
    chickflickcherry.blogspot.cz

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Každý niečo zbiera :) Maniak na sviečky u nás doma je moja mama... Ale aj priateľ má rád. YC som už zaregistrovala, ale nikdy ma nenapadlo nejakú kúpiť. Zaujali ma tie vosky, na to sa musím pozrieť, ako to funguje :) Ale páči sa mi aj tvoja manikúra

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ja som kedysi tiež na sviečky moc nebola, vždy som od niekoho nejakú dostala ako darček. Nikdy ma nenapadlo zapáliť ju a len mi sadal prach na ne :-)
      Ale YC ma dostali, páči sa mi že voňajú dosť reálne.

      Odstrániť
  4. Skvely clanok, nechty ti vysli uzasne - krasna kombinacia sedej, bielej a cervenej! Moja najoblubenejsia YC je Pink Sands a ako vidim tiez ju mas vo svojej kolekcii :) Z vianocnych urcite odporucam Fireside Treats. Inak ja nejako neviem prist na chut tym vonnym voskom... jeden palim uz asi rok a nie a nie ho minut. A uz by som rada vyskusala aj dalsie, co mam nakupene :) tebe ako dlho trva kym minies jeden? Davas ho roztopit cely naraz, ale po castiach?

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Som rada, že ti článok aj nechty ulahodili :-) Pink Sands mám veľmi rada, ale pálim ju, len keď som sama, lebo mužovi je moc sladká. Len ma trochu hnevá, ze nech ju mám zapálenú akokoľvek dlho, robí tunel. A to som si na ňu vyrobila aj ten kryt z alobalu :-) tebe to nerobí?
      Vosky pálim na tretinky, to mi úplne stačí. Ked chcem vymenit vonu v lampe, šupnem ju na chvíľku do mraziaka a zvyšný vosk krásne vylúpnem. Schovám si ho potom fo uzatvaratelneho sáčika aj s neroztopeným kúskom a vyskúšam zasa nový :-) Inak vosky nestrácajú svoj objem pri horení, strácajú iba vôňu. Takže to, co už vonia slabo vyhadzujem.

      Odstrániť
    2. Ty si mi normalne spravila den s tou tvojou radou o voskoch! :D:D:D A ja ze co mi uz tak dlho nevonia haha... no nic som mudrejsia :) A nechcem sa teraz vidiet v Panta Rhei, ze kolko novych voskov poputuje do kosika :)
      Pink Sands mi tunel nerobi, uz ju mam skoro na konci a pekne rovnomerne horela... neviem od coho to zalezi :(

      Odstrániť
    3. Tak to som rada, že som dobre poradila. Ono tie vosky vlastne ani nehoria, len sa zohrievajú a vyparuje sa z nich tá vôňa. Myslím, že majú v popise, že vydržia 8 hodín, ale ja ich používam určite dlhšie.
      Ja som v Panta Rhei, každú chvíľku a kontrolujem, čo majú nové :-D

      Odstrániť
  5. Moc pěkné nehtíky :) Jé a ty YC bych brala hned všechny
    Blog by Veru

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Teda, to je pořádná sbírka ! :) Nehtíky jsou krásný, jsi prostě šikovná :)

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Super nail art, moc Ti sluší :) YC také miluji :) Máš pěknou sbírku :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem za kompliment, som rada, že sa ti moje nechty páčia :-)
      YC sú prudko návykové :-)

      Odstrániť
  8. Nechtíky sú veľmi milé a podarené :) A čo sa týka sviečok, tak napriek tomu, že ich mám v poslednej dobe veľmi rada, od Yankee Candle ešte žiadnu nemám, lebo sa bojím, že sú tie vône až príliš silné a že ma z nich bude bolieť hlava :( Ale ty máš teda parádnu zbierku ;)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Máš pravdu, niektoré vône sú naozaj silné. Hlavne také tie korenené, ovocné a tie, čo majú voňať ako jedlo :-) Ale zasa tie sviečky hlavne bielej farby sú veľmi pekné, jemné a určite z nich hlava nebolí. Skús napr. Fluffy towels, krásna nenápadná jednoduchá vôňa, presne ako čisté uteráčky :-)

      Odstrániť
    2. Vôňu čistého prádla a uterákov milujem, tak si pôjdem určite aspoň čuhnúť, ďakujem za tip :)

      Odstrániť
  9. Iné ako podľa YC sa u teba ani nedalo čakať, tipovala som to. Veľmi sa ti podarili, kombinácia je veľmi pekná.
    Množstvom voskov by som ti aj konkurovať veru mohla :-D Práve mi tu rozvoniava obľúbená Soft blanket,minulý týždeň mi tu rozvoniavala Cherries on snow. Sviečku mám len jednu, stále tú istú, potom mám také štuplíky, ale najradšej mám vosky, lebo si sama určím, koľko dám a tak mi nevoňajú až tak silno.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Nemohla som premeškať šancu na ďalší článok o mojich obľúbených YC, predsa ;-) A som rada, že si aj ty voskami zásobená - Soft Blanket mám tiež, ale ešte som ju neskúšala... no iste sa mi bude páčiť :-)

      Odstrániť