pondelok 9. februára 2015

1. valentínsky tip: Napíšte mu list!

Blíži sa jeden z februárových sviatkov - mnohými milovaný, mnohými nenávidený Valentín.
Nech je to už tak, či onak, pre mňa je vždy inšpiráciou vytvoriť na nechtoch zopár zamilovaných nail artov. A nenechám si ich samozrejme len pre seba, ale prinesiem vám ich v tomto týždni v podobe 3 článkov spolu s tipmi ako prekvapiť svojho miláčika :-)


No a aby ste nefrfľali, že tento deň je len komerčný americký výmysel, na moje tipy na valentínske darčeky nebudete potrebovať peniaze.
A prvým je: ľúbostný list!
Pamätáte sa, kedy ste nejaký naposledy napísali? Normálne perom na papier...  aby obdarovanému ostalo vaše vyznanie zhmotnené, aby ho mohol nosiť vo vrecku alebo si ho položiť pod vankúš... Bolo to ešte na základnej škole, v puberte svojej tajnej láske? Alebo snáď nedávno?


Romantické slová môžu byť krásnym darčekom, no aj peknou dekoráciou na vašej ruke. A nepotrebujete byť k tomu ani nejako zvlášť zručné v kaligrafii ani v nail arte. Pomôžte si obyčajnými novinami a alkoholom! Nie, noviny nebudeme čítať a ani ten alkohol piť :-)
Existuje však jednoduchá technika, ktorou si tlačené slová z novín, prenesiete na necht a nepotrebujete k tomu nič špeciálne.


 Najprv si nechtíky pripravte podkladovým lakom a následne si vyberte nejaký pekný, skôr svetlejší lak. Nalakujte ním tak dve vrstvy a nechajte dôkladne uschnúť. Pokým čakáte, môžete si jeden nechtík ozdobiť ako ja - štyrmi šikovnými čiarami vytvoríte tvar obálky a dodekorujete srdiečkom :-)

Teraz sa možeme vrátiť k ostatným nechtom, nastrihajte si kúsky novín a do malej mištičky nalejte trochu alpy alebo alkoholu. Ponorte kúsok novín a nechajte chvíľku lúhovať. Potom ústrižok vyberte a veľmi opatrne a jemne pritlačte písmenkovou stranou na necht. Ide to skutočne ľahko, len treba dávať pozor, aby ste papierom moc nehýbali, rozmazali by ste si to. Na záver len zafixujte bezfarebným nadlakom a hotovo!


Fakt nechápem, prečo som tento efektný nail art tak dlho odkladala. Nejako som stále neverila, že to bude fungovať, ale vlastne som zistila, že sa nie je čoho báť. Išlo to prekvapivo jednoducho a celá manikúra sa mi moc páčila.

A vy určite naodkladajte napísanie toho skutočného listu, aj chlapské srdce sa tomu občas poteší ;-)

7 komentárov:

  1. Moc povedené nehtíky :) Novinový nail art chci taky vyzkoušet už hodně dlouho, tak snad už!! :D

    OdpovedaťOdstrániť
  2. To je super nápad! Aj na nechtíky aj celkovo myšlienka napísať klasický list. Veru, má to svoje čaro :)
    A samozrejme, nechtíky, sú TOP, ako vždy ♥
    Katik z .BeautyMissfits.

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Jeeeej ♥ tak to je veeeľmi pekné :)

    OdpovedaťOdstrániť
  4. To je tak sladký a krásný <3
    Na jeden dopis si pamatuju. Bylo to ještě na základní škole, asi v 7. třídě a dokonce i obrázek jsem dostala :) Hezky se na to vzpomíná.

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Jééé to je prima, moc se ti to povedlo Veve

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Tak toto sa podarilo, aj s tým textom. Ja nemám akosi čas vytvoriť ani jeden povinný valentínsky. A lístoček, kratučký... v lete na narodeniny. Našiel si ho, keď prišiel z práce a ja som vtedy ešte nebola doma. Má ho položený v knihovnici v stojane na telefón, čo ma vždy pobaví :-)

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Nice valentine's day manicure <3

    OdpovedaťOdstrániť