sobota 28. februára 2015

Seminár SPARITUAL

Ahojte!
Dnes vám prinášam jeden špeciálny článok o špeciálnom podujatí, ktoré som tento mesiac absolvovala. Bol to veľmi zaujímavý seminár o manikúre a pedikúre značky SpaRitual. Konal sa 13.02.2015 v Bratislave v hoteli Viktor a vyšlo to na jeden prekrásny slnečný piatok, z ktorého mám pre vás "krátky" report :-)

Seminár začínal o deviatej ráno a napriek menšiemu blúdeniu po petržalských uličkách sa mi podarilo prísť načas. Hneď po príchode som sa zvítala so Suzie, ktorá bola pozvaná tiež a myslím, že sme si robili navzájom veľmi príjemnú spoločnosť ;-) Mimochodom, Suzie bola šikovnica a stihla článok o tomto dni pripraviť skôr, tak ak chcete ďalšie info, určite pozrite aj na jej blog TU.

A teraz sa už konečne dostávam k tomu podstatnému, samotnému školeniu. Bolo skutočne nabité informáciami a sprevádzala nás ním profesionálka a majsterka ČR v manikúre pani Veronika Mořkovská. Spolu so svojimi rodičmi pani Marcelou Mořkovskou (súdna znalkyňa v odbore manikúra, pedikúra a modeláž nechtov) a pánom Lubomírom Mořkovským vytvorili v školiacej miestnosti príjemnú atmosféru, iste podobnú tej v ich salóne :-) Navyše sme sa od nich dozvedeli veľa teoretického aj praktického o manikúre.


Na úvod sme si pozreli video s Jeffom Pinkom, ktorý je zakladateľ značky Orly a vraj prvý vynašiel všetkým známu francúzsku manikúru. Jeho nevesta Shell Pink stojí za značkou SpaRitual, ktorá vznikla v roku 2004 ako dcérska spoločnosť ponúkajúca luxusnejšiu radu kozmetiky pre salóny a kúpele.

SpaRitual sa venuje životnému prostrediu, všetky telové produkty sú vyrábané z vegánskych ingrediencií a rastlinné výťažky sú organic a fair trade.
Laky a starostlivosť o nechty sú takisto vegánske a samozrejme 5FREE. To znamená, že neobsahujú škodlivé látky toluén, formaldehyd, formaldehydovú živicu, dibutylftalát a gáfor. Zaujímavé je, že ich fľaštičky sa vyrábajú z 50% recyklovaného skla, ich dizajn a ergonómia pochádza z dielne Ferarri, špeciálny uzáver PlumCap je patentovaný, potiahnutý kaučukom a skvele padne do ruky :-)

Ostatné symboly z obrázka nájdete vysvetlené TU a verte mi, žiadny milovník prírody a zvierat nemusí mať pri používaní týchto produktov výčitky.


Pre všetky výrobky telovej kozmetiky a lakov SpaRitual je typické zaradenie do 4 úrovní, každý stupeň je viaczmyslový a má svoju charakteristickú vôňu a tiež farebnú paletu. Celé rozdelenie produktov a filozofiu zhrnutú v motte : "Pomalá krása pre rýchly svet" si môžete pozrieť TU.

Ja vám to nebudem dlho rozpisovať, na stránke to je vysvetlené naozaj sugestívne a nás toho v tomto článku čaká ešte viac než dosť.
V nasledujúcich riadkoch totiž nájdete informácie praktického charakteru, ktoré aj vám iste pomôžu svoju domácu starostlivosť o nechty vylepšiť.
Kto je teda zvedavý, nech číta ďalej :-)



Po úvodnom videu a predstavení značky sme sa pustili do praktickej ukážky SPA MANIKÚRY, ktorú demonštrovala Veronika Mořkovská na vybranej našej kolegyni, ktorej sme iste všetky úprimne závideli príjemný zážitok.

1. Najprv sme si urobili atmosféru zapálením sviečok a prostredie osviežili vonnou hmlou Fragrant Mist, ktorú si môžete vybrať podľa nálady zo štyroch vôní: pelargónia, kadidlo, zázvor a jazmín.
Tieto vône zároveň reprezentujú 4 rady prípravkov, z ktorých manikérka vyberá produkty použité v ďalšom postupe manikúry. Mne najviac voňalo kadidlo a jazmín, potom zázvor a pelargónia nebola pre môj nos :-) No samozrejme, vône sú individuálne a každá to máme inak.


2. Nasleduje nevyhnutná dezinfekcia nástrojov a rúk manikérky a aj klientky. Použili sme Visionary Cleanser, obsahuje esenciálny olej z divo rastúcej francúzskej borievky, ktorá prirodzene odstraňuje mastnotu a nečistoty z povrchu nechtov a dezinfikuje pracovné prostredie.
3. Tiež je potrebné dezinfikovať aj nechty pomocou výrobku Farewell Fungus Treatment, nanáša sa pod voľný okraj nechtov a slúži ako prevencia pred plesňami. Obsahuje prírodné zložky ako sú bioflavonoidy, oleje zo semien čajovníka Tea Tree a citrónu.


4. Urobili sme peeling rúk. Naň sú určené viaceré produkty a aby sme toho videli čo najviac, tak sme na jednu ruku naniesli cukrový peeling Sugar Scrub, ktorého kryštáliky pri masáži jemne odlupujú z pokožky odumreté bunky a očisťujú pokožku.
A na druhú ruku išiel peeling a maska v jednom Scrub Mask zmiešanú v pomere 1:1 s kúpeľovou soľou Bath Salts. Tiež bola urobená masáž jemnými krúživými pohybmi smerom k srdcu.
5. Oba peelingy sme zmyli v teplom kúpeli s kvapkami tonika Soak Tonic, ktorý zjemňuje a vyhladzuje pokožku, zvyšky peelingových zrniečok sme odstránili pomocou netkanej textílie. Ruky osušíme.


6. Nanesieme zábal na ruky. My sme opäť použili na každú ruku iný produkt. Na pravú išla hydratačná maska Scrub Mask a na ľavú detoxikačná bahenná maska Clay Mask so zázvorom, kaolínom a citrónovou trávou. Obe masky sa nanášajú štetcom na dlaň, chrbát ruky a predlaktie, končeky prstov sa nechávajú nenatreté - pripravené pre špeciálnu starostlivosť o nechty.


7. Na nechtovú kožičku a okolo nechtových valov nanesieme Cuti-Quench, vyživujúci krém na kutikulu, ktorý udržuje vlhkosť v pokožke a podporuje rast zdravých nechtov. Vmasírujeme ho do okolia nechtov, čím prekrvíme nechtové lôžko. Pre zvýšenie účinku môžeme použiť ešte olejček Cuti-Coctail, ktorým krém "uzamkneme" do pokožky.
8. Takto kompletne ošetrené ruky zabalíme do netkanej textílie a vložíme do elektricky vyhrievaných rukavíc. Pri domácej manikúre odporúčam použiť nahriaty uterák a 10 minút relaxujeme, je to lahoda :-)
Potom sme opäť prípravky zmyli v teplom kúpeli s voňavým a čistiacim tonikom alebo kúpeľovou soľou.


9. Znova nasleduje masáž rúk a predlaktia, na ktorú sme použili na jednej ruke roztopený vosk zo sójovej sviečky Soy Candle. Toto sa mi rozhodne páčilo najviac, lebo vosk prekvapivo nepálil, bol akurát teplý, voňavý a pri masáži príjemne kĺzal :-) Navyše ten efekt, keď manikérka naberá vosk lyžičkou zo skutočne zapálenej sviečky je pôsobivý!
Na druhú ruku prišlo Body Butter, masážne maslo s obsahom bambuckého masla, ktoré hydratuje, lieči a ošetruje pokožku.


Teraz prichádza na radu tá časť manikúry, ktorá by mala predchádzať každému lakovaniu nechtov. Ja som ju zachytila v krátkom videu. Ak ste nevládali čítať tento vyčerpávajúci článok :-), určite vám odporúčam pustiť si aspoň toto video.
  • dozviete sa aký druh pilníkov je vhodný pre vaše nechty, ako ho správne držať a prečo
  • zatlačenie kožičky špeciálnou brúskou Solis s teflonovým nástavcom
  • uvidíte profesionálnu sadu lakov na manikúru TrueBond v praxi
  • a hlavne som sa vám pokúsila zachytiť techniku správneho lakovania, aby vaša manikúra vydržala čo najdlhšie.




Po prestávke, obede a trkotaní so Suzie sme si vo vedomostnom kvíze zasúťažili o laky SpaRitual.
Potom nasledovala krátka ukážka pedikúry, prerušovaná tvorivou diskusiou o všetkom možnom a tiež nám Veronika ukázala moc zaujímavý spôsob "transplantácie nechtov" produktami Orly Nail Rescue Kit, ktorý funguje na báze lepidla a púdru a dajú sa s tým robiť skutočné zázraky.

Na záver tohto článku ešte pár oddychových obrázkov s produktami SpaRitual a hlavne farebnými lakmi, ktoré brali dych :-) V tejto časti som sa naozaj vyžila a poobchytkávala, čo sa dalo. Samozrejme som neodolala a tiež som si ich pár odniesla domov. Zaujali ma najmä rôzne glitrové laky, ktoré boli skutočne originálne namiešané a určite si ich v najbližšej dobe niekoľko zaobstarám.




Verím, že sa mi týmto článkom podarilo sprostredkovať vám zaujímavý deň v spoločnosti zaujímavých ľudí, informácií a produktov a dalo vám to pár dobrých rád, ktoré budú iste užitočné aj pri domácej manikúre.

Ja veľmi pekne ďakujem za pozvanie na tento seminár agentúre Staff, zastúpeniu značky SpaRitual na Slovensku, rodine Mořkovských za profesionálne školenie a milý prístup.
Tiež slečnám manikérkam zo salónu, ktoré sa o nás dobre starali a tiež sa s nimi moc dobre kecalo :-)


1 komentár:

  1. Veľmi dobrý report, Veve, oplatilo sa na neho čakať ;-)

    OdpovedaťOdstrániť