sobota 2. júla 2011

decoupage nails

 

Nie, tento dnešný dizajn som nekreslila... a nie sú to ani celoplošné nálepky na nechty.
Je to decoupage /dekupáž/!
Technika, ktorú používajú domáci kutilovia na dekoráciu a obliepajú papierovými servítkami rôzne časti nábytku :-) Nikdy ma podobné "ručné práce" moc nebrali, ale keď som sa dozvedela, že sa niečo také dá urobiť aj na nechtoch - pustila som sa do pátrania.

Bohužiaľ som moc informácii o nechtovej decoupage nenašla, rozhodla som sa teda, že moje snaženie Vám natočím na video. Takže je to tu - mám svoj prvý nail art tutorial!
Dúfam, že sa tešíte, lebo ja veľmi :-)

 

Budem strašne rada ak mi do komentárov napíšete, čo sa Vám na videu páčilo/nepáčilo, či som všetko dostatočne vysvetlila a hlavne, či bolo video zrozumiteľné. A tiež, či by ste radi videli aj nejaké ďalšie :-) Samozrejme na čokoľvek z postupu sa môžete opýtať, rada podrobnejšie opíšem.

Prosím, ospravedlňte zníženú kvalitu videa, ale učím sa. Nabudúce to bude lepšie, sľubujem!


 

Táto technika je veľmi jednoduchá a s použitím najrôznejších farebných servítok Vás nikdy neprestane baviť.
Ja som nakoniec ešte použila trblietavý topcoat - finálny výsledok si pozrite na fotkách, je to krásne!

Navyše s použitím papierového obrúska sa Vaša manikúra spevní a nechty sú odolnejšie. Moja decoupage vydržala celý týždeň a určite by bola aj dlhšie... ale chcela som otestovať ešte odlakovanie.
A aj to bolo v pohode. Nejde síce tak ľahko odlakovať ako obyčajný lak, ale nie je to také hrozné aby ste museli použiť alobal :-)

20 komentárov:

  1. Vypadá to velmi zajímavě. Až budu mít dlouhou chvíli, tak vyzkouším :)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Vypadá to skvěle, to musim vyzkoušet, snad to půjde o na ty moje krátký :)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Video je uplne super,hned zajtra to vyskusam:).Akurat by som odporucila inu farbu pisma v tych popisoch lebo som to dobre nevidela...Ale tak mozno som len ja slepa :D

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Dokelu, keby mam doma servitku tak hned skusam :-) moc krasne, dakujem za videopostup :-)

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Anonymný3.7.11

    Vy umíte všichni točit tak dokonalé videa! Technika se mi zdá dost dobrá, výsledek se mi líbí. Nejtěžší na tom bude asi to vystřihování z ubrousku :)

    OdpovedaťOdstrániť
  6. dokonalý.. díky za tip :)

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Video se ti moc povedlo, všechno jsi krásně vysvětlila, jen se přidávám k Dominice, taky se mi ty titulky hůř četly :-)

    OdpovedaťOdstrániť
  8. No tak to je úžasný! :D Zrovna si říkám jaká je dneska nuda (počasí hrozný...) takže jdu na to! :) Děkuju! :)

    OdpovedaťOdstrániť
  9. Video super..jen jiná barva popisků..takže chci další videa :) A technika super určitě brzo vyzkouším...tyjo nenapadlo mě že se toto dá dělat i na nehty :D

    OdpovedaťOdstrániť
  10. jeeeeeeeeeeej uplne bozske to je :) krasa! a k videu jo jo tie titulky inej farby :) a mohlo to byt trosku blizsie, ale to nevadi, super to bolo :)

    OdpovedaťOdstrániť
  11. Super! Vyzkouším :)

    OdpovedaťOdstrániť
  12. nadherne, no je to dost piplačka, hlavne to strihanie aby som trafila ten oblucik, potom sa to krci....ale je to velmi pekne.

    OdpovedaťOdstrániť
  13. Tak mi odľahlo, že len titulky boli na figu! :-) Nikdy som si nemyslela, že niekedy natočím video, ale nejako ma to chytilo a už mám nápady na ďalšie. Tak dúfam, že sa aj to bude páčiť :-)

    OdpovedaťOdstrániť
  14. Vypadá to vážně skvěle! Děkuju za inspiraci, musím vyzkoušet ;-)

    OdpovedaťOdstrániť
  15. No sakra, to je bezvadný!:-) Děkuju :)

    http://luczynky-world.blog.cz/

    OdpovedaťOdstrániť
  16. perfektny napad! ja robim decoupage,ale nikdy by ma nenapadlo,ze sa da aj na nechty:) urcite vyskusam. Video super, ani by som nepovedala,ze to bol prvy pokus. Moje postrehy na zlepsenie: ako spominali baby, tak urcite zvyraznit titulky - aj kontrastnejsou farbou,aj velkostou. A este ma napadla taka technicka poznamka: na zaciatku uviest vsetky pomocky,tak ako si mala a mozno v priebehu postupu by som ich uz dala mimo obrazovky,aby nerusili a nechat tam iba pomocky s ktorymi momentalne pracujes /servitku napr.uz po nalepeni dat mimo oobraz,aj spodny lak a pod./aby neodvadzalo mnozstvo predmetov pozornost. Drzim palce a takisto sa tesim na dalsie videa.

    OdpovedaťOdstrániť
  17. Eli: Potom daj vedieť ako to dopadlo!
    ABOP: Thanx. :-)
    Luczynka: Ja ďakujem! ;-)
    Nelkacreative: Pripomienky som si zabrala k srdcu a už aj zrealizovala, tak to snáď bude lepšie :-)

    OdpovedaťOdstrániť