štvrtok 11. decembra 2014

Christmas reindeer

Dnes pokračujem predsavzatím - inšpirovať sa guest postami vytvorenými mojimi obľúbenými blogerkami a prinášam vám nail art podľa Romanky.
Tá vo svojom príspevku (TU) venovala hlavné slovo tradičnému vianočnému zvieratku, sobíkovi. 


Ja som sa teda nedala zahanbiť a tiež som si dvoch takýchto parohatých fešákov nakreslila. Vzala som si na to tenký štetček a bielu akrylovú farbu. No a na počudovanie to išlo celkom hladko.
Najprv som nakreslila dve predné nohy a potiahla ich vyššie a vytvorila krk. Doplnila slzičku ako hlavu a potom ďalšími dvomi vodorovnými čiarami ohraničila telo. Opäť nohy, bodkovačom chvostík, tenké čiary ako parohy a nakoniec len vyfarbila bruško :-)
Umiestnila som ich na palce, aby mali okolo seba priestor a väčší výbeh :-)

Horšie to bolo s ostatnými nechtíkmi, kde som mala v hlave predstavu drobného vybodkovaného vzoru. Toto je pre mňa dosť ťažké, lebo neviem prečo, nedarí sa mi vytvoriť všetky bodky rovnaké... Z blízka je tie nedokonalosti vidieť dosť, ale z diaľky to vyzerá fajn.


Určite sa už pýtate, čo to vlastne mám za lak nalakovaný ako podklad. Nebudem vás dlhšie napínať, je to Opi - Koala Berry, ktorý som si priniesla z Prahy a úplne ho milujem. Má prenádhernú farbu, ktorú žiaľ neviem opísať jedným slovom. Je to buď tá najtmavšia ružová, alebo už červená s výrazným ružovým podtónom (naživo je trochu tmavšia).. proste niečo medzi týmito dvomi farbami a hrozne ma baví ju nosiť. Nemám problém dať si tento lak aj niekoľkokrát za sebou.
Okrem veľmi pekného odtieňa sa navyše aj dobre lakuje. Konzistenciou je akurátny a tiež dobre pigmentovaný, nanášam ho v dvoch vrstvách.
Čím ma ale milo prekvapil, je jeho výdrž. Ešte teraz, keď píšem tento príspevok, mám ho stále v peknom stave a to som ho lakovala pred piatimi dňami! :-)


Ako sa vám páči táto tmavšia sýtejšia ružová skombinovaná s vianočným zimným motívom?
A tiež ste na tom s bodkami ako ja? Každá je originál :-D


9 komentárov:

  1. To je překrásný ♥ A náhodou se mi ty puntíky zdají na jedničku !

    OdpovedaťOdstrániť
  2. úplne dokonale si to vymyslela, zhodou okolností sa na podobný bodkový vzor chystám už nejakú dobu, lebo bodky budú viac pri sebe a aj tie ornamentíky celkové budú k sebe bližšie:) Inak sa vôbec nečudujem, že ho miluješ, je to fakt krásna farbička! A ten sobík, čo dodať, zase si mi ulahodila:)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Zas telepatia, že som robila recenziu na bodkovače? :D Sob je rozkošný a aj ten vzor sa mi páči :)

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Mně se to moc líbí! :) A ty puntíky mi nepřijdou, že by nebyly všechny stejné :)

    OdpovedaťOdstrániť
  5. To je paráda! :) Hezký nápad a velmi pěkné provedení :)

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Jee to je krasne! Nejvic se mi ale libi ty teckovane nehtiky <3

    OdpovedaťOdstrániť
  7. mne to pripomína vianočný sveter v originálnom spracovaní :-)

    OdpovedaťOdstrániť
  8. Páni, ten bodkovaný vzor sa mi neskutočne páči! Keby sa mi chcelo bodkovať...

    OdpovedaťOdstrániť
  9. Toto je nádhera! A Opík má prekrásnu farbu :)

    OdpovedaťOdstrániť